Huis > Nieuws > AMD staat op het punt haar winstverslag van de eerste kwartaal vrij te geven. Wat zijn de punten die de aandacht aanbieden?

AMD staat op het punt haar winstverslag van de eerste kwartaal vrij te geven. Wat zijn de punten die de aandacht aanbieden?

Op 27 april, Amerikaanse lokale tijd, zal AMD haar financiële verslag voor het eerste kwartaal van dit jaar vrijgeven. Beleggers en analisten richten zich op de CPU- en GPU-gemiddelde verkoopprijs (ASP) en verzendgegevens van AMD (ASP) en verzendingsgegevens, evenals de vooruitzichten op het tweede kwartaal. .

Veel analisten geloofden eerder dat pc-zendingen in 2021 jaar op jaar waren, maar de reactie van de markt was precies het tegenovergestelde. Hoewel elk analyseagentschap verschillende gegevens over pc-zendingen had in het eerste kwartaal van dit jaar, schat Gartner, bijvoorbeeld, dat 's werelds eerste kwart-pc-zendingen met 35% op jaar-op-jaar stegen, maar het cijfer gegeven door Canalys was 56%, Maar de aanzienlijke toename is zeker. Daarom heeft AMD, als een belangrijke chipfabrikant voor pc's, relatief optimistische prestaties in het eerste kwartaal.

Gartner en Canalys 'historische statistieken over Global PC Shipment-schattingen

In dit financiële verslag zien investeerders en analisten de verkoop van de eerste kwartaal van AMD's Ryzen 5000 Series Desktop CPUS en 6000 Series GPU's. De twee producten zijn niet op voorraad sinds ze op de markt gingen in de massaproductie.

Bovendien is AMD's Enterprise / Embedded en Semi-Custom (EESC) Business Growth Trend ook voor de hand liggend; In het datacenter streeft AMD ernaar Grote klanten te vinden voor zijn EPYC-servers (zoals samenwerking met Amazon) en geen enkele inspanning om EPYC Milaan-processors te promoten.


AMD kwartaal-inkomstengeschiedenisgrafiek

Momenteel verwachten 28 Wall Street-analisten AMD-inkomsten in het eerste kwartaal van dit jaar ongeveer US $ 3,21 miljard, een stijging van een jaar-op-jaar van 79,4%.

Wall Street-analisten schatten drie mogelijkheden op basis van ASP en zendingen van AMD in het eerste kwartaal (overweegt de toename van de prijscentrumsprocessorprijzen, de mogelijkheid van gelijktijdige daling van ASP en zendingen is uitgesloten):

1. De groei van de verzending is vertraagd, maar de ASP-groei is versneld, wat aangeeft dat de chiptoevoer van AMD beperkt is en haar klanten slechts aanvullende vergoedingen hebben betaald om beperkte inventaris te verkrijgen;

Ten tweede, als de zendingen van AMD en ASPS beide groeien, zal het bewijzen dat consumenten een grote vraag hebben om zijn nieuwste producten, en de klanten zijn bereid om hoge prijzen uit te geven op de nieuwste en meest geavanceerde AMD-hardware, en het financiële momentum is goed;

Ten derde, als AMD's verzendgroei versnelt, maar de ASP-groei vertraagt, betekent dit dat het bedrijf voldoet aan de groeiende vraag van de klant, maar het kan geen goed gebruik maken van deze dynamische vraag.