Huis > Nieuws > Mede-oprichter van ARM: Graphcore, gesteund door Microsoft, verzet zich tegen de overname van ARM door Nvidia

Mede-oprichter van ARM: Graphcore, gesteund door Microsoft, verzet zich tegen de overname van ARM door Nvidia

Een kernlid van ARM Holdings onthulde onlangs dat, voordat Nvidia de Britse chipfabrikant kocht voor $ 40 miljard, Graphcore, dat wordt ondersteund door Microsoft, zich sterk verzette. In een interview met CNBC verklaarde Hermann Hauser (Hermann Hauser), die ARM in 1990 hielp oprichten, dat Graphcore zich tegen de transactie had verzet in een "hoofdadvies" dat werd ingediend bij de Britse mededingings- en marktautoriteit.


Hauser zei: "Als Nvidia de ontwerpen van ARM en Nvidia kan samenvoegen in dezelfde software, betekent dit dat bedrijven als Graphcore opgesloten zitten in de verkopersmarkt en een nauwe relatie met ARM opbouwen." Via Hauser's durfkapitaalbedrijf Amadeus Capital is hij een van de belangrijkste investeerders van Graphcore.

Nvidia is van plan ARM over te nemen van de Japanse softwaregigant SoftBank, een woordvoerder van het bedrijf beschreef woensdag de transactie als "ondersteuning van de concurrentie". ARM reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van CNBC om commentaar. Graphcore en CMA wilden geen commentaar geven. Graphcore CEO Nigel Toon vertelde CNBC in december echter dat Graphcore geloofde dat de deal concurrentiebeperkend was.