Huis > Nieuws > ASE zet zich actief in op het gebied van elektrische voertuigen, en auto-energieconversiemodules zijn in massa geproduceerd

ASE zet zich actief in op het gebied van elektrische voertuigen, en auto-energieconversiemodules zijn in massa geproduceerd

Volgens het laatste rapport van het Taiwan Media Central News Agency zet ASE Investment and Control, een groot verpakkings- en testbedrijf, actief nieuwe energievoertuigen en elektrische voertuigen in. Volgens marktbronnen heeft haar dochteronderneming USI nieuwe vermogensregelaars en koelsystemen voor energievoertuigen ingevoerd en is zij achtereenvolgens geslaagd voor buitenlandse klantencertificeringen. Stroomconversiemodules voor elektrische voertuigen zijn in massa geproduceerd.

Volgens gegevens is ASE Investment Control een joint venture tussen ASE en Sipin. ASE is een toonaangevend bedrijf in halfgeleiderverpakkings- en testproductiediensten ter wereld. Het biedt halfgeleiderklanten van front-end testen van chips en testen van wafer-sondes tot testen van back-end verpakkingen, materialen en eindproducten. Uniforme service.

En USI is de dochtermaatschappij ervan en heeft meer dan 30 jaar ervaring in de auto-industrie en biedt complete DMS-oplossingen en wereldwijde productiediensten. Momenteel omvatten de elektronische producten voor auto's voornamelijk spanningsregelaars, gelijkrichters, motorregelaars, externe LED-verlichting, IEPB (geïntegreerde elektrische parkeerrem), regeleenheden of bedieningspanelen voor voertuiginformatie en entertainmentinformatie.

In november 2020 meldden buitenlandse media dat ASE de toeleveringsketen van Sony's CMOS-beeldsensor voor auto's is binnengegaan en de tweede fabrikant is die de back-end toeleveringsketen van Sony's CMOS-beeldsensor voor auto's betreedt.

Door de back-end supply chain van Sony's CMOS-beeldsensor binnen te gaan, zal ASE een groot aantal Sony's beeldsensorverpakkingen en testopdrachten ontvangen. Buitenlandse media meldden in het rapport dat ASE een nieuwe business unit gaat opzetten om CMOS-beeldsensorbestellingen van Sony af te handelen.

Sinds het derde kwartaal van 2020 hebben veel verpakkings- en testfabrieken, waaronder ASE Investment Holdings, KYEC, enz., Vanwege de krappe productiecapaciteit voor wafels, ook de productiecapaciteit aangescherpt vanwege de grote toename van de vraag naar verpakkingen en testen door wafer output, en ook gedreven hun operaties. De omzet groeide snel.

In 2020 bedroeg de geconsolideerde omzet van ASE 476,979 miljard yuan (NTD, hetzelfde hieronder), een stijging van 15,44% vergeleken met 2019, een recordhoogte sinds de oprichting van het bedrijf, de operationele nettowinst bedroeg 34,878 miljard yuan en de nettowinst toe te schrijven aan aandeelhouders van het moederbedrijf was 27.594 miljard yuan. , Een jaar-op-jaar stijging van 63,7%, de nettowinst per aandeel na belastingen was 6,47 yuan, beter dan analistenverwachtingen van 5,8 yuan, en ook een recordhoogte.

De omzet uit halfgeleiderverpakkingen en -tests, verdeeld over de activiteiten, bedroeg vorig jaar 280,297 miljard yuan en de inkomsten uit elektronische gieterijen 204,723 miljard yuan, beide bereikten nieuwe hoogtepunten.