Huis > Nieuws > Ongeveer 10 miljard yuan, een andere blockbuster-acquisitie in de halfgeleiderindustrie

Ongeveer 10 miljard yuan, een andere blockbuster-acquisitie in de halfgeleiderindustrie

Onlangs heeft Magnachip een persbericht uitgegeven op zijn officiële website waarin staat dat het overeengekomen dat het werd overgenomen door Wise Road Capital Ltd., een private equity Investment Company.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Zhilu Capital Magnachip tegen een prijs van US $ 29 per aandeel, met een transactiewaarde van ongeveer US $ 1,4 miljard (ongeveer RMB 9,158 miljard). Nadat de transactie is voltooid, wordt verwacht dat het managementteam en de werknemers van Magnachip blijven posities blijven houden en het bedrijf zal blijven verblijven in Cheongju City, Seoul en Gumi City, Zuid-Korea.


Magnachip CEO YJ KIM zei: "Deze transactie is in het belang van al onze belanghebbenden, inclusief aandeelhouders, klanten en werknemers, dit zal een uitstekende gelegenheid bieden om onze MX 3.0-groeistrategie te versnellen."

Er wordt gemeld dat de transactie naar verwachting zal worden voltooid in de tweede helft van 2021, onder voorbehoud van gebruikelijke afsluitomstandigheden, inclusief het ontvangen van goedkeuring van aandeelhouders en regelgevende instanties.

Volgens gegevens is Magnachip een ontwerper en fabrikant van analoge en gemengde semiconductorplatformoplossingen voor communicatie, internet van dingen, consumenten-, industriële en automobieltoepassingen. Het bedrijf heeft ongeveer 1.200 geregistreerde en in afwachting van octrooien, en heeft uitgebreide techniek, ontwerp- en productieproces-expertise.

Wise Road Capital is een wereldwijde professionele equity investeringsinstelling. Volgens de officiële website richt Wise Road Capital zich op halfgeleiderkerntechnologie en andere opkomende high-end technologische investeringsmogelijkheden. De investeerders omvatten toonaangevende high-tech bedrijven, grote financiële instellingen en gezinnen in de wereld. Fondsen, enz. Het is gemeld dat Zhilu-kapitaal herhaaldelijk heeft deelgenomen aan of een aantal overzeese investeringsprojecten, waaronder Anshi-halfgeleider, Lingsheng-technologie en Hixih-communicatie.