Huis > Nieuws > Na het verwerven van Intel Business streeft Sk Hynix naar de marktleider in NAND-flashgeheugen

Na het verwerven van Intel Business streeft Sk Hynix naar de marktleider in NAND-flashgeheugen

Volgens BusinessKorea vermeldde SK Hynix-voorzitter Lee Seok-Hee bij de aandeelhoudersvergadering op 30 maart dat het bedrijf ernaar zal streven om de leider te worden in de Global NAND Flash-geheugenmarkt via synergieën met de NAND Flash-geheugenverdeling van Intel.​

SK Hynix heeft vorig jaar in oktober aangekondigd dat het een acquisitieruimte heeft ondertekend met Intel om het NAND-flashgeheugen en de opslagbusiness van laatstgenoemde te verwerven voor 10.3104 biljoen gewonnen (ongeveer RMB 60,4 miljard).

Li Xixi zei dat Sk Hynix een voordeel heeft in het Mobiele veld NAND, en Intel heeft een voordeel in het ESSD-bedrijf, dus de twee kunnen synergie maximaliseren.


Op dit moment is SK Hynix alleen achter Samsung Electronics en is de op één na grootste dramfabrikant van de wereld. Na het verwerven van de NAND-flash-geheugenbedrijf van Intel, blijft het bedrijf waarschijnlijk een leider in de Global NAND Flash-geheugenmarkt, net als in de DRAM-industrie.

Li Xixi wees erop dat toen hij twee jaar geleden de post van de voorzitter aannam, een van zijn doelen was om de marktwaarde van het bedrijf te laten bereiken 100 biljoen gewonnen. Het bedrijf bereikte dit doel aan het begin van dit jaar. Nu zal SK Hynix zijn doel zo hoger instellen, dat wil zeggen, focus op het uitbreiden van zijn DRAM- en NAND-flash-geheugenzaken en de aandeelhouderswaarde verbeteren op basis van milieu, sociaal en beheer (ESG).

Li Xixi heeft verder de drie richtingen van intensieve investeringsonderzoek en ontwikkeling, ESG-beheer en toekomstige groeimotoren uitgelegd.

Specifiek is SK Hynix van plan om R & D-basen in de Verenigde Staten en Europa vast te stellen en zal hij zich inzetten voor het promoten van het "Re100" 100% hernieuwbare energieconcept en netto nul koolstof. Wat de toekomstige groeimotor betreft, zal het bedrijf op zoek gaan naar en investeren in veelbelovende bedrijven op verschillende gebieden zoals kunstmatige intelligentie (AI), autonoom rijden en 5G.