Huis > Nieuws > Een ander opslagbedrijf verkocht een fab. Waarom hebben ze ervoor gekozen om het op dit moment te verkopen?

Een ander opslagbedrijf verkocht een fab. Waarom hebben ze ervoor gekozen om het op dit moment te verkopen?

Sinds het einde van 2020 haasten bijna alle chipontwerpbedrijven om gietbronnen te vinden en de productiecapaciteit op te slaan. Sommige bedrijven verkopen hun eigen FAB's. Bijvoorbeeld, op 29 maart, meldde Taiwan Media dat het Memory Company Macronix heeft bevestigd dat het zijn 6-inch wafer fab zou verkopen.

WU Minqiu, voorzitter van MacRronix, reageerde dat de verkoop van de 6-inch wafer FAB aan de gang is en de apparatuur en de plant afzonderlijk kunnen worden verkocht. Als alles goed gaat, moeten er in het tweede kwartaal van dit jaar resultaten zijn. Er wordt gezegd dat er al veel gieterijen geïnteresseerd zijn in kopen.

Vóór MacRronix was er ook een Micron-technologie van de grote opslagmaatschappij, die ook de lancering van het 3D XPoint-project op de avond van 16 maart heeft aangekondigd. Als onderdeel van het exitplan sluit Micron Technology haar productieplant in Utah. Productie van geheugenchips op basis van XPOINT-technologie. Volgens bronnen kunnen ADI, NXP, Stmicroelectronics en Infineon potentiële kopers zijn.

Nu de gieterijmarkt zo heet is en de productiecapaciteit zo heet is, waarom hebben Macronix en Micron gekozen om hun FAB's te verkopen?

De uitleg van MacRronix is ​​dat het bedrijf zich momenteel voornamelijk richt op 8-inch en 12-inch productielijnen, en de inch-inkomstenbijdrage van de 6-inch fabriek is eigenlijk niet groot, en de winst is niet hoog. Bovendien was MacRronix oorspronkelijk gepland om de 6-inch fabriek aan het einde van 2020 met pensioen te gaan, maar het is nu uitgesteld tot maart 2021 om de productie officieel te stoppen.

Micron's redenen zijn ook erg eenvoudig. Andere nieuwe technologieën hebben betere vooruitzichten getoond en 3D XPOINT heeft niet genoeg bedrijven gebracht. Ze geloven dat de technologie geen waarde heeft. Bovendien is volgens de schattingen van Micron Technology de jaarlijkse uitgaven van de Utah-chipfabriek als gevolg van onvoldoende bedrijfsnelheid ongeveer 400 miljoen dollar. Juist omdat Micron niet bereid is om deze extra kosten hiervoor te betalen, daarom wil het de fabriek verkopen.

Er is nog een reden die ze niet hebben gezegd. Ik ben bang dat nu een goede tijd is. Vanwege de beperking van de productiecapaciteit, zijn de ontwikkeling van auto's, mobiele telefoons, en zelfs sommige industriële industrieën enorm getroffen en de middelen van de chipproductie nu heet.

Regeringen van verschillende landen investeren ook grote sommen geld in de chipproductie-industrie om de uitbreiding van de chipproductie te ondersteunen. Slechts een paar dagen geleden stelde de Amerikaanse regering ook voor om 50 miljard Amerikaanse dollars in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie te investeren. China begon een paar jaar geleden investeringen in de halfgeleiderindustrie te verhogen.

Het op dit moment verkopen is niet alleen gemakkelijker te verkopen, maar ook voor een goede prijs.

Natuurlijk, het bedrijf dat het overneemt, moet ook aandacht besteden. Van de formele overname tot massaproductie van zijn eigen fiches, is er eigenlijk veel werk te doen en veel investeringen. Bij de Utah-fabriek van Micron Technology schatten bijvoorbeeld sommige analisten dat de vervangingskosten van de apparatuur zo hoog zijn als $ 3 miljard. Natuurlijk is dit omdat de fabriek van Micron wordt gebruikt om een ​​speciaal type chip te produceren, en het kan niet gemakkelijk worden gewijzigd om een ​​ander type chip te produceren.

De situatie van MacRronix kan beter zijn, maar aangezien de winst van Macronix niet hoog zijn, als het bedrijf dat het overneemt nog steeds hetzelfde product produceert, zal er zeker niet veel verbetering zijn, en er is maar één manier om te upgraden. Door de productiecapaciteit te upgraden en uit te breiden, duurt het ten minste twee jaar van apparatuuraanblok naar de werkelijke massaproductie. Daarom is het in korte tijd moeilijk om de huidige voedingssituatie te verbeteren.