Huis > Nieuws > Apple's nieuwe patent voor hybride opslagsysteem is onthuld!

Apple's nieuwe patent voor hybride opslagsysteem is onthuld!

Sukalpa Biswas, de ingenieur van de SoC-opslagafdeling van Apple, en Farid Nemati stelden samen een nieuw octrooi voor het hybride opslagsubsysteem met meerdere lagen voor "een opslagsysteem dat hoge dichtheid, laagfrequente opslag combineert met lage dichtheid, hoogfrequente opslag".


digitimes citeerde een rapport van Tom's Hardware en wees erop dat met de voortdurende ontwikkeling van DRAM, DRAM-ontwerp steeds complexer is geworden vanwege verschillende toepassingsdoelen. Ontwerpen die zich richten op het verbeteren van de opslagdichtheid / capaciteit hebben de neiging om de bandbreedte te verminderen (of in ieder geval niet te vergroten), terwijl ontwerpen die de bandbreedte vergroten de neiging hebben om de capaciteit en energie-efficiëntie te verminderen (of in ieder geval niet te vergroten). Voor SoC-ontwerpers is het een grote uitdaging geworden om de beste balans te vinden tussen opslagbandbreedte, capaciteit, stroomverbruik en kosten in reactie op de vereisten van chiptoepassingen.

Het hybride opslagsysteem van Apple dat is gebaseerd op zijn nieuwe gepatenteerde technologie, kan ten minste twee verschillende soorten DRAM-opslag bevatten (de ene is bijvoorbeeld DRAM met hoge dichtheid, de andere is DRAM met lage dichtheid of DRAM met lage latentie en hoge bandbreedte). Dit helpt om een ​​energiezuinige werking te bereiken en de opslagcapaciteit te vergroten voor mobiele apparaten en andere apparaten die stroomverbruik en de verhouding tussen efficiëntie en vermogen als de sleutel beschouwen.

Naar verluidt beschrijft het octrooi het gebruik van meerdere interconnectietechnologieën zoals through-silicon via (TSV) om verschillende hybride opslagsystemen te realiseren die high-speed cache DRAM en hoofd-DRAM combineren. Bovendien heeft de octrooiaanvraag betrekking op SoC, niet op pc-processors.

Apple heeft de bovengenoemde octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EPO), evenals bij regelgevende instanties voor octrooien in de Verenigde Staten, China en Japan.