Huis > Nieuws > Gebaseerd op 8nm-proces! Samsung voltooit 5G RF-chiptechnologieontwikkeling

Gebaseerd op 8nm-proces! Samsung voltooit 5G RF-chiptechnologieontwikkeling

Samsung Electronics heeft onlangs verklaard dat het de nieuwste RF-technologie heeft ontwikkeld op basis van 8 NM-proces. In vergelijking met het 14nm-proces kan het 8nm RF-proces van Samsung het RF-chipgebied met 35% verminderen en het vermogen met 35% vergroten.

Volgens de Koreaanse media zal Samsung het ELEC-rapport ook 5G RF-chips bieden die in de toekomst meerkanaals en meer-antenne-integratie ondersteunen. Samsung zei dat de chip sub-6 GHz en millimeter golven zal ondersteunen. Verwacht wordt dat het nieuwe proces meer OEM-bestellingen voor Samsung wint.

Volgens gegevens van marktonderzoeksfirma Trendforce had Samsung's gieterijbedrijf in het eerste kwartaal een wereldwijd marktaandeel van 17%, en het is nog lang achter TSMC's 55%.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf begon in 2015 RF-chip-gieterservices te bieden, in eerste instantie gebruikmakend van 28nm-proces en 12-inch waferproductie, en in 2017 begon 14nm productieproces te verstrekken. Samsung zei dat sinds 2017 het bedrijf meer dan 500 miljoen mobiele radiofrequentie-chips heeft verzonden.