Huis > Nieuws > Biden stelt $ 50 miljard voor om de Amerikaanse chipindustrie te subsidiëren

Biden stelt $ 50 miljard voor om de Amerikaanse chipindustrie te subsidiëren

US President Joe Biden (Joe Biden) kondigde een US $ 2,25 biljoen infrastructuurconstructieplan aan tijdens zijn toespraak in Pittsburgh in de middag van 31 maart, inclusief een voorstel om US $ 50 miljard in de halfgeleiderindustrie te investeren.

Volgens het Wall Street-journal en het zoeken naar alpha, stelde de Biden-regering voor om US $ 50 miljard te investeren om zijn binnenlandse chipproductie en onderzoek te subsidiëren, inclusief de oprichting van een nationaal halfgeleidertechnologiecentrum. Hiertoe is BIDEN voornemens het bedrijfsbelastingtarief te verhogen van het oorspronkelijke bedrag van 21% tot 28%, en extra belastingen opleggen aan het overschot dat wordt vastgehouden door bedrijven in het buitenland, als een bron van fondsen voor het infrastructuurconstructieplan binnen 15 jaar.

Biden's plan om de halfgeleiderindustrie te financieren, heeft van beide partijen brede steun ontvangen. Volgens het Wall Street Journal zijn de Amerikaanse wetgevers inclusief de Republikeinse partij dat de uitgaven van mijn land aan de chipproductie een bedreiging vormen voor de leidende positie van Amerika in geavanceerde chiptechnologie. Het Amerikaanse ministerie van Defensie verklaarde dat het vertrouwen op buitenlandse fabrikanten een risico vormt, omdat de meeste van de kritieke infrastructuur van de Verenigde Staten moet vertrouwen op micro-elektronische apparaten.