Huis > Nieuws > Cambrian 7nm-trainingschip Siyuan 290 en Xuansi 1000-accelerator officieel onthuld

Cambrian 7nm-trainingschip Siyuan 290 en Xuansi 1000-accelerator officieel onthuld

Op 21 januari werden de Cambrian Siyuan 290 slimme chip- en acceleratorkaart en de Xuansi 1000 slimme versneller officieel onthuld na massaproductie. De Siyuan 290 slimme chip is de eerste trainingschip van het Cambrium. Het maakt gebruik van TSMC's 7nm geavanceerde procestechnologie, integreert 46 miljard transistors, ondersteunt de uitgebreide MLUv02-architectuur en ondersteunt volledig AI-training, redenering of hybride kunstmatige intelligentie-rekenversnellingstaken.

De eerste trainingschip van het Cambrium Siyuan 290

De Cambrian MLU290-M5 slimme versnellingskaart is uitgerust met een Siyuan 290 slimme chip, heeft een open versnellingsmodule OAM-ontwerp, heeft 64 MLU-kernen, 1,23 TB / s geheugenbandbreedte en de nieuwe MLU-Link? multi-core interconnectietechnologie, het maximum bij 350 W Biedt AI-rekenkracht tot 1024 TOPS (INT4) bij stroomverbruik bij koelen.

Cambrian Xuansi 1000 Smart Accelerator integreert 4 Siyuan 290 slimme chips in een 2U-chassis, high-speed lokaal flash-geheugen, Mellanox InfiniBand-netwerk, en biedt een high-speed MLU-Link-interface extern, waardoor het traditionele datacenter van slimme chips, servers, POD's wordt doorbroken en clusters De horizontale uitbreidingsarchitectuur realiseert de verticale uitbreiding van AI-rekenkracht op het niveau van het rekencentrum. Het is een sterk geïntegreerd platform voor AI-rekenkracht.

De Cambrian-trainingsproductlijn maakt gebruik van adaptieve precisie-trainingsoplossingen om voldoende rekenkracht te bieden voor complexe AI-toepassingsscenario's op internet, financiën, transport, energie, energie en productie, en om de upgrade van kunstmatige intelligentie-ingeschakelde industrieën te bevorderen.