Huis > Nieuws > Wijzigingen in het executive team van Apple, Dan Riccio, zullen worden overgedragen om de leiding te nemen over "nieuwe projecten"

Wijzigingen in het executive team van Apple, Dan Riccio, zullen worden overgedragen om de leiding te nemen over "nieuwe projecten"

Op 26 januari publiceerde de officiële website van Apple een persbericht met de aankondiging van aanpassingen aan het executive team.

Het persbericht wees erop dat Dan Riccio, Apple's hoofd hardware engineering en senior vice president hardware engineering, zal worden overgeplaatst naar een nieuwe functie en zich zal concentreren op nieuwe projecten in de toekomst en rechtstreeks zal rapporteren aan Apple CEO Tim Cook; John Ternus, de huidige vice-president hardware engineering, zal toetreden tot het senior managementteam van Apple en zal de functie van senior vice president hardware engineering overnemen, verantwoordelijk voor het leiden van de afdeling hardware engineering van Apple.

(Dan Riccio)

Dan Riccio kwam in 1998 bij Apple en is verantwoordelijk voor het leiden van het productontwerpteam; in 2010 werd Dan Riccio de vice-president van iPad-hardware-engineering; in 2012 trad Dan Riccio toe tot het executive team als hoofd hardware engineering. Vandaag zal Dan Riccio als vice-president engineering een belangrijke rol blijven spelen bij het vormgeven van de toekomst van Apple-producten.

Volgens het persbericht heeft Dan Riccio het ontwerp, de ontwikkeling en engineering geleid van bijna alle Apple-producten. Van de eerste generatie iMac tot de nieuw uitgebrachte 5G iPhone-serie, M1-chip-gebaseerde Macs en AirPods Max, de hardware-engineeringteams voor deze producten worden allemaal gevormd door Riccio. Tim Cook merkte op dat elke innovatie die Dan Riccio Apple hielp bereiken, het bedrijf beter en innovatiever heeft gemaakt.

Apple heeft in het persbericht geen specifieke informatie over Dan Riccio's toekomstige "nieuwe projecten" bekendgemaakt. Dan Riccio zei dat het tijd is om te veranderen: "Vervolgens zal ik doen waar ik het meest van houd, namelijk al mijn tijd en energie bij Apple gebruiken om iets nieuws en geweldigs te creëren. Ik voel me hier erg bij. Vooruitblikkend en enorm opgewonden. "

Volgens speculaties in de buitenlandse media houdt de nieuwe baan van Dan Riccio mogelijk verband met het zelfrijdende autoproject van Apple.

Na de overdracht van Dan Riccio zal de huidige vice-president hardware engineering John Ternus het overnemen als senior vice president hardware engineering.

(John Ternus)

John Ternus is ook een veteraan van Apple. Volgens rapporten studeerde John Ternus af aan de Universiteit van Pennsylvania met een bachelorgraad in werktuigbouwkunde. Hij kwam in 2001 bij het Apple-productontwerpteam en was later in 2013 vice-president hardware engineering. In de bijna 20 jaar dat hij voor Apple werkte, heeft John Ternus de leiding gehad over hardware-engineering voor een reeks baanbrekende producten, waaronder eerste generatie AirPods en eerdere generaties iPad-producten.

Niet lang geleden was John Ternus verantwoordelijk voor het leiden van het hardwareteam voor de iPhone 12 en iPhone 12 Pro. Tegelijkertijd is John Ternus ook een belangrijke leider in de overgang van Mac- naar Apple-chips.

Over John Ternus zei Tim Cook: "John heeft een schat aan professionele kennis en uitgebreide ervaring, en hij zal zeker een moedige en visionaire leider worden van ons hardware-engineeringteam."