Huis > Nieuws > Chipgebrek beïnvloedt productieplannen, GM Flint-fabriek snijdt meer dan 160 werknemers

Chipgebrek beïnvloedt productieplannen, GM Flint-fabriek snijdt meer dan 160 werknemers

Als gevolg van een tekort aan chips die het productieschema van nieuwe auto's aantasten, ontsloeg de Flint-fabriek meer dan 160 werknemers.

Volgens ABC12 News zullen 160 tot 170 werknemers van de motorenfabriek van General Motors in Flint in Michigan, VS, worden ontslagen. Naarmate het upgradeplan voor de fabriek vordert, zullen werknemers met hogere kwalificaties behouden blijven, terwijl werknemers met lagere kwalificaties het meest waarschijnlijk zullen vertrekken.


General Motors en de United Auto Workers Union hopen dat het tekort aan halfgeleiderchips tijdelijk zal zijn, zodat werknemers ooit in de toekomst weer aan het werk kunnen. Maar in feite zijn ontslagen permanent, dus de fabrieksarbeiders kunnen dagen, weken of zelfs maanden werkloos zijn.

Momenteel heeft het tekort aan wereldwijde toelevering van halfgeleiders voor auto's ertoe geleid dat veel autofabrikanten de productie hebben stopgezet en de productie hebben verminderd. Het langdurige tekort aan chips zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de auto-industrie. Deskundigen zijn bang dat het wereldwijde herstel van de auto-industrie vertraging oploopt.