Huis > Nieuws > CountryPoint-voorspellingen: MediDek wordt de nummer één in de Global Smartphone AP / SOC-markt

CountryPoint-voorspellingen: MediDek wordt de nummer één in de Global Smartphone AP / SOC-markt

Counterpoint voorspelt dat in 2021, Global Smartphone AP (Application Processor) / SOC (Systeem op Chip) Chip Set-zendingen met 3% op jaarbasis zal toenemen, en MediDek zal eerst rangschikken met een aandeel van 37%. In de Global 5G Smartphone SOC-markt zal Qualcomm leiden met een aandeel van 30%.


Global Smart Phone AP / SOC Market Share (%) Forecast

Volgens de voorspelling van de contradoint zal MediDek de eerste rangschikken met 37% van de wereldwijde smartphone-AP / SOC-markt in 2021; Het marktaandeel van Qualcomm is 31%, de tweede plaats; Het marktaandeel van Apple is 16%, derde; Samsung's marktaandeel Ziguang Zhanrui's marktaandeel is 6%, en de snelle groei is de top vijf ingegaan. Het marktaandeel van Hisilicon is snel gevallen, die uit de top vijf valt.


Global 5G Smartphone AP / SOC Market Share (%) voorspelling

Volgens de voorspelling van de contradoint, gerangschikt in de eerste plaats in de Global 5G-smartphone-AP / SOC-markt in 2021 met een aandeel van 30%; Apple volgde nauw met een marktaandeel van 29% en het marktaandeel van Mediatek was 28%, de derde, de derde, de marktaandeel van Samsung Unigroup bleef ongewijzigd op 10%, ranking vierde. Het marktaandeel van Hisilicon krimpt geleidelijk, maar nog steeds in de top vijf, verhoogde Ziguang Zhanrui's marktaandeel geleidelijk, ranking zesde.

CountryPoint voorspelt dat tegen 2021 toptechnologie inclusief 7nm, 6nm en 5nm, bijna de helft van smartphone-zendingen, voornamelijk voor 5G-smartphone-modellen. Omdat geavanceerd vakmanschap (bijvoorbeeld TSMC en Samsung's 11/12 / 14nm) de mainstream 4G LTE-chipset in 2021 bedienen.

Analisten zijn van mening dat MediDek zich in een goed gepositioneerde positie bevindt met behulp van TSMC en zijn redelijk geprijsde 5G-productportfolio en het marktaandeel bijna verdubbelt in het 5G-Smartphone SOC / AP-veld. Mediatek en Qualcomm Account voor bijna tweederde van de 5G-marktvraag, maar de kloof tussen de twee heeft versmald.