Huis > Nieuws > DRAMeXchange-advies: de vraag naar NAND-flash is niet uitgeschakeld in 2020

DRAMeXchange-advies: de vraag naar NAND-flash is niet uitgeschakeld in 2020

Volgens het laatste onderzoek van DRAMeXchange, het onderzoeks- en aanpassingsagentschap, zal de vraag naar NAND Flash niet zwak zijn in het eerste kwartaal van 2020, en onder de relatief conservatieve kapitaaluitgaven van de oorspronkelijke fabriek, zullen vraag en aanbod geleidelijk aan strakker worden gedurende het jaar 2020 De seizoenprijzen zullen naar verwachting blijven stijgen.

Volgens Trend Micro, omdat de contractprijs van Client SSD gedurende zeven opeenvolgende kwartalen van een hoog punt is gedaald en de kostenkloof tussen traditionele harde schijven niet ver weg is, zal het tweede kwartaal van 2019 notebook-pc's stimuleren om SSD's te dragen met een aanzienlijke toename van capaciteit en capaciteit. Na half juni zorgde de stroomvoorziening van Kaixia / Weiteng Yokkaichi Plant voor een daling van het aanbod, waardoor het derde kwartaal van de eMMC / UFS- en SSD-transactieprijzen daalde en de wafermarkt snel herstelde. In het derde kwartaal steeg het met bijna 20%. UFS- en SSD-contractprijzen stegen ook in het vierde kwartaal.

Vanuit het perspectief van de klantvraag, ondanks de stijging van de contractprijzen in het vierde kwartaal van 2019, wat heeft geresulteerd in een vertraging van de SSD-vraag van de klant, bereiden klanten van datacenters zich actief voor op nieuwe plannen voor 2020, en het momentum van het trekken van goederen is beter dan verwacht. Het aanbod overtreft de vraag en contractprijzen zullen naar verwachting worden ondersteund in het eerste kwartaal van 2020.

Naast de actieve opslag van datacenterklanten om de vraag te stimuleren, bereiden mobiele apparaten zich ook voor op de lancering van de nieuwe machine van Apple in de eerste helft van 2020. De opslagcapaciteit is toegenomen vanaf het vierde kwartaal. Over het algemeen zal in het eerste kwartaal van 2020 het laagseizoen van NAND Flash plaatsvinden.

Aan de aanbodzijde, aangezien de leveranciers sinds het tweede kwartaal van 2019 op een break-evenniveau zijn of zelfs verlies hebben geleden, moeten ze hun investeringen in 2020 verminderen. De tijdshorizons voor capaciteitsuitbreiding en verbetering van de 3D NAND-lagen zijn conservatiever dan in het verleden. Samengevat door de verschillende fabrieken, is de productiegroei in 2020 slechts iets hoger dan 30%, wat het laagste punt is in de planningdoelen door de jaren heen. Bovendien is het aanbodniveau in 2019 verlaagd als gevolg van stroomuitval en is de outputgroeivoet gedurende twee opeenvolgende jaren minder dan 35% geweest. Dit is de eerste keer dat het verscheen, waardoor ook vraag en aanbod nog strakker worden 2020.

Kijkend naar de prijzen, is Chinbang van mening dat op basis van de zwakke vraag in het laagseizoen, conservatieve leveringen en verminderde leveranciersvoorraad, de contractprijzen voor verschillende producten naar verwachting zullen blijven stijgen in het eerste kwartaal van 2020. Wat betreft productcategorieën, de de kloof tussen vraag en aanbod van client- en enterprise-SSD's is groter dan eMMC / UFS, waardoor de prijs van SSD-producten meer zal stijgen dan bij embedded producten. Naar schatting zal het tweede kwartaal ook profiteren van de productie van nieuwe producten zoals smartphones en gameconsoles in de tweede helft van het jaar, en de traditionele voorraad in het hoogseizoen, en de trend van de prijsstijging zet door.

Vanwege de lage brutowinst van de contractprijs van de wafermarkt van de kanaalmarkt, zijn leveranciers van plan om het aandeel van verzendingen naar de wafermarkt in het eerste kwartaal te verminderen onder het enthousiasme van de grote productvraag, om prioriteit te geven aan de daaropvolgende SSD vraag. Onder het normale voorraadniveau van leveranciers wordt verwacht dat de onderhandelingsruimte van modelfabrieken beperkt zal zijn. Eind december 2019 is de prijs met meer dan 10% gestegen. Verwacht wordt dat de toename in het eerste kwartaal naar verwachting de 10% zal blijven overschrijden.

Als reactie op de stroomuitval op korte termijn bij Samsung Hwaseong Plant, zei Jibang dat de NAND Flash-fabriek die stroomstoringen in deze fabriek heeft ondervonden voornamelijk lijn 12, 13 is; Lijn 12 produceert voornamelijk 2D NAND, geen mainstream 3D NAND-producten. Line13 produceert DRAM en sommige halfgeleider LSI-gieterijen die het EUV-proces gebruiken. Momenteel is er slechts een 20-nanometerproces, geen geavanceerd 1X / 1Y-nanoproces. LSI is voornamelijk CMOS-producten. Momenteel zijn voorlopige observaties dat vanwege de korte uitschakeltijd en de vlotte aansluiting van het ononderbreekbare voedingssysteem, hoewel uitschakelinspectie nog steeds vereist is, het in staat moet zijn om snel te herstellen en de impact moet worden beperkt.