Huis > Nieuws > Met de verkoop van $ 26,1 miljard in het nieuwe fiscale kwartaal van Dell heeft de markt nog steeds een sterke vraag naar pc's

Met de verkoop van $ 26,1 miljard in het nieuwe fiscale kwartaal van Dell heeft de markt nog steeds een sterke vraag naar pc's

Donderdag maakte Dell Technologies Inc. zijn nieuwe financiële kwartaalrapportage bekend. In het fiscale kwartaal dat eindigde op 29 januari, steeg de omzet van het bedrijf met 9% tot 26,1 miljard dollar, wat aantoont dat de wereldvraag sterk blijft.

Volgens een rapport van Bloomberg op 25 februari, onder leiding van CEO Michael Dell, werkt het bedrijf eraan om zijn afhankelijkheid van eenmalige hardwareverkoop met lagere winstmarges te verminderen en zichzelf te transformeren naar een op abonnementen gebaseerde verkoop. Verkopers van computerservices. Hoewel deze transitie nog gaande is, haalt het bedrijf nog steeds ongeveer de helft van zijn omzet uit de verkoop van pc's aan commerciële en consumentenklanten.


De aandelenkoers van Dell sloot donderdag op $ 79,72 in New York en het aandeel is dit jaar met ongeveer 9% gestegen.

Het bedrijf zei dat de inkomsten uit pc's van consumenten in het vierde kwartaal met 19% zijn gestegen tot $ 3,8 miljard. Daarentegen steeg het vorige kwartaal met 14% en steeg de pc-verkoop aan bedrijven en overheidsinstanties met 16% tot $ 9,9 miljard.

De verkoop van servers en netwerken steeg jaar op jaar met 3% tot 4,4 miljard dollar. Deze gegevens zijn gedurende 7 opeenvolgende fiscale kwartalen jaar-op-jaar gedaald, terwijl de inkomsten uit opslaghardware met 2% zijn gedaald tot 4,4 miljard dollar.