Huis > Nieuws > Breid productieplannen uit! Samsung Electronics overweegt toenemende investeringen in de fabriek van Xi'an

Breid productieplannen uit! Samsung Electronics overweegt toenemende investeringen in de fabriek van Xi'an

Volgens BusinessKorea overweegt Samsung Electronics te investeren in haar tweede, tweede halfgeleiderprojectgieterij in Xi'an, provincie Shaanxi.

Volgens bronnen in de effecten- en halfgeleiderindustrie is Samsung Electronics van plan om zijn kapitaaluitgaven voor de bouw van geheugenchips volgend jaar te verhogen tot US $ 6,5 miljard. Verwacht wordt dat een deel van de verhoogde middelen zal worden gebruikt in de tweede halfgeleiderfabriek in Xi'an. Het is gemeld dat Samsung Electronics dit investeringsplan tegen het einde van dit jaar zal aankondigen.

Het is wel verstaan ​​dat, hoewel de volledige capaciteit van Samsung Electronics in de eerste halfgeleiderfabriek van Xi volledig is geladen, het nog steeds niet kan voldoen aan de vraag naar NAND-flashgeheugen. In augustus 2017 ondertekende het bedrijf een memorandum van overeenstemming met de provinciale overheid van Shaanxi om een ​​tweede fabriek te bouwen. .

Tegelijkertijd kondigde Samsung Electronics plannen aan om $ 7 miljard te investeren in de drie jaar tot 2020.

Op dit moment vertoont de NAND-flashmarkt tekenen van herstel en ook Samsung Electronics is gemotiveerd. Het Nikkei-nieuws wees erop dat Samsung Electronics de meest geavanceerde NAND-flashgeheugenproductieapparatuur zal introduceren die wordt gebruikt in smartphones en andere fabrieken in Xi'an. Het wordt voornamelijk geleverd aan lokale smartphonefabrieken zoals Huawei, en de bestelhoeveelheid apparatuur wordt geacht op de schaal van honderden miljarden yen te liggen.

BusinessKorea gelooft dat er in de NAND flash-markt hevige concurrentie is tussen Samsung Electronics, Toshiba, Western Digital, Micron, SK Hynix en Intel, hoewel de overwogen investeringen en expansie van Samsung niet veel invloed zullen hebben op de markt. Omdat andere bedrijven de productie verlagen, kan Samsung Electronics ook meer marktaandeel winnen.

Maar het rapport wees er ook op dat Chinese en Chinese bedrijven de grootste klanten van geheugenchips zijn, daarom staat Samsung Electronics onder druk, niet alleen om de investering vóór augustus volgend jaar te voltooien, maar ook om deze nieuwe productielijn volledig te exploiteren. Lee Se-chul, een analist bij Citigroup, zei: "Samsung Electronics zal naar verwachting zijn investering uitbreiden om tot 40.000 wafels per maand te verwerken."

Het is vermeldenswaard dat de nieuwe productielijnapparatuur van het bedrijf in Xi'an is geïnstalleerd en in bedrijf is gesteld. Naar verwachting start de massaproductie in februari volgend jaar.