Huis > Nieuws > Afgerond? Koreaanse regering: zet Japan vanaf volgende week uit de "witte lijst"

Afgerond? Koreaanse regering: zet Japan vanaf volgende week uit de "witte lijst"

Volgens het Yonhap News Agency zei de relevante persoon van het Koreaanse ministerie van Industrie, Handel en Hulpbronnen op de persconferentie dat het werk betrekking had op de herziening van de "Kennisgeving van import en export van belangrijke goederen" die de "witte lijst" van de Japanse export "heeft verwijderd. is de laatste fase ingegaan en de regering heeft de volgende week officieel aangekondigd. Amendement. Dit betekent ook dat de Zuid-Koreaanse regering Japan van zijn "witte lijst" zal verwijderen zodra volgende week.

Na exportcontrole van halfgeleidermaterialen die naar Korea werden geëxporteerd, heeft Japan Zuid-Korea op 28 augustus officieel van zijn "witte lijst" verwijderd. In slechts twee weken nam Zuid-Korea actie om te protesteren.

Volgens het amendement heeft Zuid-Korea de "klasse A" van de "witte lijst" -landen veranderd in "A1" en "A2". "A1" betekent dat de behandeling van Klasse A-landen die genieten van de vereenvoudigde behandeling van exportprocedures ongewijzigd blijft; Klasse A2 verwijst naar de achteruitgang van de behandeling. Japan zal worden opgenomen in de nieuwe Categorie A, het enige land in de 28 hoogste klasse A-landen dat is verplaatst naar Categorie A.

Het ministerie van Industrie van de Republiek Korea verklaarde dat het amendement om Japan van de "witte lijst" te schrappen, beoogt het exportbeheer te versterken, en niet de vergeldingsmaatregelen.