Huis > Nieuws > In navolging van Ralec en Yageo hebben Walsin, UNI ROYAL en vele andere fabrikanten de weerstandsprijzen verhoogd

In navolging van Ralec en Yageo hebben Walsin, UNI ROYAL en vele andere fabrikanten de weerstandsprijzen verhoogd

Na de aanpassing van de weerstandsprijzen door Ralec en Yageo hebben Walsin, UNI ROYAL en andere fabrikanten in de nabije toekomst ook prijsverhogingen gevolgd en uitgegeven.

Volgens de Taiwanese media Zhongshi Electronic News zullen de nieuwe bestellingen van Walsin met 10-15% toenemen en zal de weerstand van UNI ROYAL, 's werelds op een na grootste weerstandsfabrikant, met 20% toenemen.


Met betrekking tot het prijsverhogingsnieuws antwoordde Walsin alleen dat de prijs zal worden bepaald op basis van vraag en aanbod op de markt. Walsin benadrukte ook dat de markt voor chipweerstanden in een zeer goede staat verkeert. Behalve voor sommige halffabrikaten is er geen voorraad eindproducten. Het bedrijf heeft echter geen plannen om de productie van chipweerstanden in 2021 uit te breiden.

Volgens het bericht van prijsverhoging dat de agent ontving, steeg Walsin met 15% in specificaties voor grote afmetingen zoals 0603, 0805 en 1206, en met 10% in specificaties voor kleine afmetingen, zoals 0201 en 0402 voor mobiele telefoons. Nieuwe bestellingen zijn van toepassing op nieuwe prijzen.

Het rapport wees erop dat Walsin op basis van ervaringen uit het verleden meestal een kwart achterloopt op de prijsaanpassing van Yageo, maar dat de recente golf van prijsaanpassingen sneller is dan voorheen. De industrie is van mening dat de offertes van Chaozhou Sanhuan voor fabrikanten van tweedelijnsweerstanden over de hele linie zijn gestegen, wat de prijsstijgingen van andere fabrikanten van weerstanden heeft versneld.

Bovendien heeft Rubycon, de op twee na grootste aluminiumcentrale van Japan, vorige week ook een prijsverhogingsbericht uitgegeven. Gezien de stijging van de grondstofprijzen, productiebeperkingen veroorzaakt door de COVID-19-epidemie en stijgende kosten, begon het bedrijf productverhogingen door te voeren op 1 maart prijs.