Huis > Nieuws > Buitenlandse media: Amerikaanse ministerie van Handel of tijdelijke verlenging van Huawei voor 6 maanden

Buitenlandse media: Amerikaanse ministerie van Handel of tijdelijke verlenging van Huawei voor 6 maanden

Volgens buitenlandse media citeerde Politico twee mensen die bekend zijn met de zaak, het Amerikaanse ministerie van Handel kan de tijdelijke licentie van Huawei met zes maanden verlengen.

Het is gemeld dat de Amerikaanse tijdelijke tijdelijke licentie voor Huawei op 18 november afloopt, waardoor Amerikaanse bedrijven beperkte transacties met Huawei kunnen blijven uitvoeren, zoals het aanbieden van bestaande netwerken en apparaten, en het leveren van software-updates en patches voor Huawei-telefoons. . Deze tijdelijke exportlicentie omvat echter geen significante transacties tussen Amerikaanse halfgeleiderfabrikanten zoals Intel, Qualcomm en Micron.

Als het nieuws waar is, betekent dit dat gebruikers van Huawei en Glory naar verwachting uiterlijk in 2020 software-updates en beveiligingspatches van Google zullen ontvangen. Het is vermeldenswaard dat alleen Huawei-apparaten die Google-certificering hebben ontvangen vóór het Amerikaanse verbod in aanmerking komen voor deze updates . De onlangs vrijgegeven Mate 30-telefoon zal nog steeds geen Google-services hebben.

Mensen die bekend zijn met de zaak, zeiden ook dat het ministerie van Handel nog steeds wacht op een aanvraag voor een exportvergunning, maar er is geen precieze tijd om aan te geven wanneer deze vrijstellingen kunnen worden goedgekeurd.

Eerder geloofden sommige Amerikaanse chipfabrikanten dat de halfgeleidermaterialen die door de meeste mobiele telefoons van Huawei worden gebruikt op de wereldmarkt algemeen verkrijgbaar waren en dat export geen nationaal veiligheidsrisico vormde. De Amerikaanse halfgeleiderindustrie is van mening dat het exportverbod voordelen zal opleveren voor buitenlandse concurrenten zoals Zuid-Korea en Taiwan, waardoor de belangen van Amerikaanse bedrijven worden geschaad.

In mei van dit jaar werd Huawei opgenomen in de lijst van Amerikaanse entiteiten. Onlangs zei de Amerikaanse minister van Handel Wilber Ross in een interview met Bloomberg dat de licentie van het Amerikaanse bedrijf om onderdelen aan Huawei te verkopen op 'zeer korte termijn' zal worden goedgekeurd en sprak de hoop uit dat de VS deze maand een handelsovereenkomst met China zullen bereiken . Bovendien hebben ze ook onthuld dat ze 260 aanvragen hebben ontvangen voor zakelijke transacties met Huawei, en de meeste daarvan kunnen worden goedgekeurd.