Huis > Nieuws > General Motors (Zuid-Korea) moest de productie stopzetten wegens gebrek aan chips

General Motors (Zuid-Korea) moest de productie stopzetten wegens gebrek aan chips

Volgens rapporten van BusinessKorea hebben wereldwijde auto-chips een ernstig tekort, waardoor autofabrikanten de productie onderbreken of vertragen. General Motors (GM) Zuid-Korea heeft onlangs aangekondigd dat het van plan is de overuren van werknemers tijdens het weekend op te schorten om de productie van voertuigen te verminderen.

Met het uitbreken van de COVID-19-epidemie zijn leren op afstand en thuisonderwijs geleidelijk trends worden. De vraag naar IT-producten zoals tv's en andere huishoudelijke apparaten en laptops is blijven groeien. Uiteindelijk zijn een groot aantal bestellingen van frites in gieterijen en relatief goedkope auto's gestroomd. De chipproductie is vertraagd.


Naar verluidt heeft de Koreaanse tak van General Motors niet genoeg ECU-chips en chipproducten ontvangen voor infotainmentsystemen in voertuigen.

Volgens rapporten heeft General Motors Zuid-Korea de overurenregeling geannuleerd die oorspronkelijk was gepland voor 23 januari in de Bupyeon-fabriek.

Een verantwoordelijke van de Zuid-Koreaanse vestiging van GM zei: "Sommige automodellen die door GM in de Verenigde Staten worden geleverd, kampen met een tekort aan chips. We zijn van plan de autoproductie te verminderen door overuren en extra werk op te schorten."

Koreaanse media wezen erop dat dit de eerste keer is dat Zuid-Koreaanse autofabrikanten de productie verminderen vanwege een tekort aan chips.