Huis > Nieuws > Globalwafels en GlobalFoundries ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst van $ 800 miljoen

Globalwafels en GlobalFoundries ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst van $ 800 miljoen

Op 8 juni kondigden Silicon Wafer Fabrikant Globalwafers aan dat het een samenwerkingsovereenkomst van $ 800 miljoen heeft ondertekend met halfgeleiderfabrikant GlobalFoundries, die de productie van 12-inch SOI (silicon-on-isolator) wafels zal verhogen en de productie van de productie van Globalwafers in St. Missouri uitbreidt . De 8-inch SOI-wafercapaciteit van PETERS 'bestaande FAB.


Volgens rapporten worden de 12-inch SOI-wafels geproduceerd door GlobalWafers in de Missouri-fabriek in de meest geavanceerde FAB 8 FAB in Malta, New York, en de 8-inch Soi-fabriek ook worden gebruikt in globalfoundries. Het is FAB 9 Wafer Fab in Vermont voldoet aan de snelle toenemende vraag naar geavanceerde RF-technologie van GlobalFoundries in toepassingen zoals 5G smartphones, draadloze communicatie, automotive-radar en Aerospace-technologie.

GlobalWafers wezen erop dat het totale bedrag van deze langetermijnsamenwerkingsovereenkomst in de komende jaren verwacht dat het bijna 210 miljoen Amerikaanse dollars is om de Missouri Fab-capaciteit van GlobalWafers uit te breiden. De productietestlijn voor 12-inch SOI-wafels zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden voltooid.

Het is gemeld dat om te voldoen aan klanten en de voortdurende groei van de wereldwijde computer-chip, globalFoundries zullen US $ 1,4 miljard investeren om de productiecapaciteit in 2021 uit te breiden, dus meer stroomopwaartse wafer-materialen zijn nodig om de groei te ondersteunen.

GlobalWafers is een van de belangrijkste 8-inch SOI-waferfabrikanten, evenals een bestaande en langetermijnleverancier van GlobalFoundries 8-inch Soi-wafels. In februari 2020 hebben GlobalFoundries en GlobalWafers hun intentie aangekondigd om de bestaande 12-inch SOI-wafer-productiecapaciteit van de GlobalWafers nauwlettend goed te kunnen samenwerken. De overeenkomst heeft aangekondigd dat deze keer ook symboliseert dat hun samenwerking een belangrijke stap voorwaarts heeft genomen. .

GlobalFoundries CEO Tom Caulfield zei dat GlobalFoundries de Amerikaanse halfgeleiderindustrie leidt en versnelt en de productiecapaciteit verhoogt om aan de wereldwijde chipvraag te voldoen. Xu Xiulan, voorzitter en CEO van GlobalWafers, gaf de verwachting uit dat de 12-inch SOI-wafer-productietestlijn van GlobalWafers het proefproductie dit jaar kan invoeren en de samenwerking tussen globalwafels en globalfoundries versnellen.