Huis > Nieuws > Huawei klaagt de Amerikaanse FCC aan: de etikettering van het bedrijf als 'bedreiging van de nationale veiligheid' is ongrondwettelijk

Huawei klaagt de Amerikaanse FCC aan: de etikettering van het bedrijf als 'bedreiging van de nationale veiligheid' is ongrondwettelijk

Volgens rapporten van Bloomberg en Dow Jones Financial News op 9 februari verklaarde Huawei dat het besluit van de regering-Trump om het vorig jaar als 'bedreigende nationale veiligheid' te bestempelen, ongrondwettelijk was en de Amerikaanse industrie schaadde.

Op 8 februari, US Eastern Time, heeft Huawei een rechtszaak aangespannen tegen de Federal Communications Commission (FCC) die Huawei op de lijst heeft gezet als een bedreiging voor de nationale veiligheid. In een rechtszaak die werd aangespannen bij het New Orleans Court of Appeals for the Fifth Circuit, verklaarde Huawei dat de verklaring van de FCC van 11 december vorig jaar willekeurig en willekeurig was, de reikwijdte van de autoriteit overschreed en in strijd was met de federale regelgeving, waardoor een herziening van de FCC afgelopen december. De uitspraak en het definitieve besluit van de Amerikaanse regering. De uitspraak bepaalde dat Huawei een nationale veiligheidsbedreiging vormt voor de Verenigde Staten en verhindert dat Amerikaanse telecomoperatoren miljarden dollars aan middelen gebruiken om door Huawei gemaakte telecomapparatuur te kopen.

Huawei beweerde ook dat de FCC geen "substantieel bewijs" had en het bedrijf geen kans had gegeven om zich te verdedigen voordat de regelgeving was afgerond.

Dit is Huawei's laatste uitdaging voor de vele acties die de Verenigde Staten de afgelopen jaren hebben ondernomen. "Dit bevel kan gevolgen hebben voor de economische belangen van de gehele telecommunicatie-industrie, inclusief fabrikanten, eindgebruikers en dienstverleners in een reeks bedrijfstakken zoals internet, mobiele en vaste telefoons en soortgelijke telecommunicatietoepassingen." Huawei wees in de aanklacht.

Het is vermeldenswaard dat een paar uur voordat Huawei een rechtszaak aanspande, Ren Zhengfei in een interview zei: “Handel komt beide partijen ten goede, niet welke partij eenzijdig profiteert ... Ik denk dat de nieuwe Amerikaanse regering dit belang ook zal afwegen. Bedenk wat voor soort beleid er moet worden gebruikt. We verwachten nog steeds grote hoeveelheden Amerikaanse apparaten, onderdelen, machines en uitrusting te kunnen kopen en ook Amerikaanse bedrijven kunnen zich samen met de Chinese economie ontwikkelen. ”Hij zei ook dat Biden welkom is om hem te bellen voor communicatie.

Tot dusver heeft de regering-Biden haar standpunt over Huawei niet duidelijk vermeld. Tijdens de hoorzitting vorige maand beloofde Gina Raimondo, de door president Biden benoemde secretaris van Koophandel, de Verenigde Staten te beschermen tegen Chinese technologische bedreigingen, maar ze weigerde te beloven de chantage van het Ministerie van Handel tegen Huawei in de toekomst te handhaven. Lijst.