Huis > Nieuws > IC Insights: Samsung overtreft intel om 's werelds grootste chip leverancier te worden

IC Insights: Samsung overtreft intel om 's werelds grootste chip leverancier te worden

Een paar dagen geleden vatte IC Insights in het eerste kwartaal van dit jaar de Global Top 25 Semiconductor-leverancierranglijsten samen en zal de verkoopprognoses van belangrijke halfgeleidersbedrijven in het tweede kwartaal in mei bijwerken.


Zoals getoond in de hierboven cijfer, van 1993 tot 2016, was Intel ongetwijfeld 's werelds grootste halfgeleiderleverancier. Maar toen begon de situatie te veranderen. Na 2017, met de bloeiende ontwikkeling van de opslag halfgeleidermarkt, begon Samsung zich geleidelijk in te halen in Intel. Voor Samsung, het vervangen van Intel als 's werelds grootste halfgeleiderleverancier is een mijlpaal-prestatie.

De Memory Chip-markt heeft eind 2018 een grote inzinking ervaren. Daarvoor bezette Samsung de nummer één positie voor zes opeenvolgende kwartalen. In het vierde kwartaal van 2018 heeft Intel opnieuw Samsung. De geheugenmarkt daalde in eind 2018 sterk en begin 2019, zodat de omzet van Samsung in het derde kwartaal van 2018 17% meer was dan in Intel's. Na twee kwartalen was het 18% minder dan de inkomsten van Intel. Intel ondervond ook een daling van de omzet in het eerste kwartaal van 2019, maar deze daling was in die tijd veel kleiner dan de daling van de opslagmarkt.

Vervolgens herstelde Intel's omzet aanzienlijk in de tweede helft van 2019, maar bleef stabiel voor het grootste deel van de 2020. In de afgelopen 10 kwartalen (het vierde kwartaal van 2018 - het eerste kwartaal van 2021) is Intel nog steeds de nummer één leverancier. Tegelijkertijd is Samsung's halfgeleiderverkopen langzaam uit de trog gestegen in het eerste kwartaal van 2019, zoals weergegeven in de onderstaande figuur:


IC Insights is van mening dat Samsung de zwakke verkoopgroei van de geheugenmarkt en de zwakke omzet en de zwakke omzetgroei van Intel zal blijven stabiliseren uit het tweede kwartaal van 2021 en 's werelds nummer één halfgeleiderfabrikant zal worden. Intel's officiële financiële verslaguitzichten blijkt dat de omzet van het volledige jaar van 2021 met 1% zal dalen in vergelijking met 2020. Met de groei van de DRAM-markt en het groei-momentum van de NAND-flash-geheugenmarkt in de tweede helft van het jaar, lijkt het Waarschijnlijk zal Samsung zijn nummer één positie in de wereld consolideren.