Huis > Nieuws > IC Insights: Dit jaar hebben DRAM en NAND het hoogste groeipercentage onder IC-segmentproducten

IC Insights: Dit jaar hebben DRAM en NAND het hoogste groeipercentage onder IC-segmentproducten

IC Insights heeft onlangs de 2021-editie van "The McClean Report" (The McClean Report) uitgebracht, die dit jaar een rangschikkingsprognose maakte over de verkoopgroei van de gesegmenteerde producten van de halfgeleiderindustrie. De segmentlijst bevat de definitie van de World Semiconductor Trade Statistics Organization (WSTS) van 33 IC-productcategorieën. Onderstaande figuur toont de top tien IC-marktsegmenten met de snelste groei die dit jaar werd voorspeld.


Het rapport voorspelt dat de verkoop van de tien beste halfgeleiderproducten in elke categorie een groei met dubbele cijfers zal realiseren. IC Insights voorspelt ook dat de totale halfgeleidermarkt dit jaar met 12% zal groeien.

Het rapport laat zien dat DRAM en NAND in 2021 de twee snelst groeiende productgebieden zullen worden, met een verwachte omzetgroei van respectievelijk 18% en 17%. Het is vermeldenswaard dat DRAM in 2013, 2014, 2017 en 2018 de hoogste groei zal hebben. Snelle halfgeleidersegmentatieproducten; aan de andere kant, beïnvloed door de volatiliteit van de marktcyclus, is DRAM ook een van de categorieën met het slechtste groeipercentage op bepaalde momenten. De DRAM-markt daalde bijvoorbeeld met 37% in 2019, en er waren dat jaar 33 IC-producten die als laatste in de categorie gerangschikt waren.

Door de sterke marktvraag naar laptops en tabletcomputers is de verkoop van NAND in 2020 met 24% gestegen, voornamelijk als gevolg van de veranderingen in de manier waarop scholen, bedrijven en overheden werken en zaken doen als gevolg van de nieuwe kroonepidemie. Geschat wordt dat tegen 2021, met de verbetering van de smartphonetechnologie en de ontwikkeling van 5G-technologie, de NAND-omzet met 17% zal blijven groeien.

Bovendien voorspelt het rapport ook dat de twee auto-IC-productcategorieën - speciale analoge chips en speciale logica-chips - dit jaar ook een van de snelst groeiende marktsegmenten zullen zijn. Getroffen door de epidemie begin 2020, is de wereldwijde verkoop van nieuwe auto's ongunstig, maar de vraag naar auto's herstelde zich begin 2021 en er is een tekort aan autochips. De verwachting is dat dit jaar, aangezien de wereldwijde verkoop van puur elektrische voertuigen zich herstelt en de uitbreiding van de technologie voor autonoom rijden de verkoop van verschillende chips aan boord zal stimuleren, de chiplaadwaarde van elke nieuwe auto kan worden verhoogd tot meer dan US $ 550 .

Het rapport wees er ook op dat het groeitempo van embedded processors met AI-mogelijkheden dit jaar 15% zal bereiken.

Veel nieuwe 32-bits MCU-ontwerpen ondersteunen draadloze verbindingen en IP-communicatie (Internet Protocol). In auto's hebben "slimme" systemen aan boord de vraag naar 32-bits MCU's gestimuleerd en realtime sensorfuncties toegevoegd, die kunnen voldoen aan steeds meer geautomatiseerde veiligheidsfuncties, zoals elektronische stabiliteitscontrole (ESC) en functies om obstakels te vermijden.