Huis > Nieuws > Om groei te garanderen, heeft Apple de Verenigde Staten gevraagd het tarief voor producten zoals Apple Watch te annuleren.

Om groei te garanderen, heeft Apple de Verenigde Staten gevraagd het tarief voor producten zoals Apple Watch te annuleren.

Volgens Reuters blijkt uit documenten van het US Trade Representative Office dat Apple een verzoek heeft ingediend bij de Trump-administratie om tarieven vrij te stellen voor in China gemaakte Apple Watch, iPhone-componenten en andere consumentenelektronica.

Het is wel verstaan ​​dat het door Apple ingediende bestand in totaal 11 producten bevat, waaronder HomePod-luidsprekers, iMac, onderdelen voor het repareren van iPhone, AirPods enzovoort.

Apple wees er in het document op dat al deze producten behoren tot consumentenelektronica en geen verband hebben met China Manufacturing 2025 of andere industriële projecten. Daarom moet het tarief van 15% dat vanaf 1 september op de aanvraag wordt toegepast, worden verlaagd.

Dit is niet het eerste bedrijf dat een dergelijke verklaring aflegt. Eerder had FitBit, fabrikant van slimme apparaten, gezegd dat de overgrote meerderheid van draagbare apparaten over de hele wereld in China werd geproduceerd. "Hoewel Zuid-Korea en Taiwan de mogelijkheid hebben om deze producten te produceren, worden ze in principe gebruikt om FitBit-concurrenten te produceren of ermee geassocieerd te worden, en we kunnen ze niet gebruiken."

Het belang van de handel in draagbare apparaten en accessoires voor Apple is vanzelfsprekend. Uit het laatste financiële rapport blijkt dat producten als Apple Watch, AirPods en HomePod goed zijn voor 9,4% van de omzet van Apple, een stijging van 41% ten opzichte van vorig jaar, en in de toekomst de belangrijkste groeimotor van Apple zijn geworden.