Huis > Nieuws > Japan houdt toezicht op zelfgravende graven? Het nieuwe bevoorradingssysteem van Zuid-Korea staat nu in de kinderschoenen

Japan houdt toezicht op zelfgravende graven? Het nieuwe bevoorradingssysteem van Zuid-Korea staat nu in de kinderschoenen

Volgens het Koreaanse media-rapport etnews, wezen industrie-experts erop dat Zuid-Korea afzonderlijk oplossingen voor de korte en middellange en lange termijn heeft gevonden voor de Japanse beperkingen op de export van drie belangrijke halfgeleidermaterialen. Zodra de industrie in Zuid-Korea een stabiel aanbodsysteem vormt, zal de Japanse industrie worden tegengegaan door de huidige regelgevingsregels.

Senior functionarissen van de Koreaanse halfgeleiderindustrie zeiden dat Zuid-Korea bijna klaar is om fluorwaterstofoplossingen te leveren, en zelfs onder toezicht van de Japanse overheid zullen de halfgeleiderfabrieken in Zuid-Korea de productie niet stoppen.

Het is wel verstaan ​​dat de oplossingen op korte, middellange en lange termijn voor de Koreaanse industrie zijn: zorgen voor inventarisatie, diversificatie van leveranciers en productlokalisatie.

Een vertegenwoordiger van de Koreaanse materialenindustrie wees erop dat de Koreaanse halfgeleiderfabriek van plan is om de diversificatie van leveranciers vanaf eind deze maand volledig te realiseren. Het is te zien dat de Japanse alternatieven voor waterstoffluoride zullen worden gebruikt na het slagen voor de test. "Hoewel een definitieve beoordeling nog steeds nodig is, wordt de productie vervangen als er geen grote problemen zijn."

Volgens rapporten zal in de periode van september tot oktober op grote schaal waterstoffluoride met dezelfde zuiverheid als Japans waterstoffluoride worden geproduceerd in Korea. Omdat het Zuid-Koreaanse bedrijf voor halfgeleidermaterialen SoulBrain zijn fabriek volgende maand zal uitbreiden, zodra de fabriek in gebruik wordt genomen, zal het bedrijf kunnen voldoen aan alle waterstoffluoride vereist door Samsung Electronics en SK Hynix. Het is gemeld dat SoulBrain technisch in staat is om waterstoffluoride met ultrahoge zuiverheid te produceren, dus zijn producten vergelijkbaar in kwaliteit met Japans waterstoffluoride.

SoulBrain moet echter waterstoffluoride importeren van het Amerikaanse materiaalbedrijf Stellar en vervolgens ultrazuivere producten zuiveren en zuiveren. En SoulBrain zal ook grondstoffen (watervrij waterstoffluoride) kopen van Chinese bedrijven.

Het is wel verstaan ​​dat er naast SoulBrain nog enkele andere Koreaanse bedrijven zijn die onderzoek en ontwikkeling van lokale materialen opvoeren, zei SK Materials dat tegen het einde van dit jaar gasvormige waterstoffluoridemonsters zullen leveren.

Hoewel Zuid-Korea geen manier heeft om EUV-fotolak te produceren, wordt gemeld dat de Koreaanse halfgeleiderindustrie nog steeds voldoende voorraad kan aanleveren via andere kanalen. Vanwege de huidige lage gebruikssnelheid van dit materiaal, is inventaris eenvoudig te garanderen.

Onlangs heeft Japan een individuele licentie van Japan goedgekeurd om EUV-fotolak naar Zuid-Korea te exporteren. Maar Zuid-Korea lijkt vastbesloten te zijn om een ​​nieuw toevoersysteem voor halfgeleidermateriaal op te zetten.

"Tegen het einde van dit jaar kunnen we volledig af van de afhankelijkheid van het waterstoffluoride van Japan," zei een hoge functionaris in de Koreaanse halfgeleiderindustrie. "Hoewel de Japanse overheid haar regelgeving kan annuleren om de impact op Japanse bedrijven te minimaliseren, zullen Koreaanse halfgeleiderbedrijven het percentage Japanse materialen dat in de productie wordt gebruikt, in de toekomst blijven verlagen."

Het Japanse Newso Economic News Agency zei dat de regelgeving van de Japanse overheid een beperkte impact heeft op de Koreaanse halfgeleiderindustrie. Wat verontrustend is, is dat Zuid-Korea een eigen productiesysteem voor waterstoffluoride bouwt.

De columnist van de Japan Electronics Times wees er ook op dat Koreaanse bedrijven onder druk van de Japanse overheid zullen staan, maar dat Japanse bedrijven ook enorme verliezen zullen lijden. De Japanse regering graaft haar eigen graf.

Of het nu gaat om Japan-Zuid-Koreaanse beurzen of Sino-Amerikaanse handelsoorlogen, het belang van diversificatie van leveranciers is zichtbaar. Als Zuid-Korea echt een nieuw toevoersysteem voor halfgeleidermateriaal tot stand brengt, en het aandeel van Japan erg klein is of niet in het systeem, zal dit de status van de stroomopwaartse overheerser van de Japanse halfgeleiderindustrie doen schudden.