Huis > Nieuws > Japanse media: Resana Naka Factory zal het werk vóór 19 april hervatten

Japanse media: Resana Naka Factory zal het werk vóór 19 april hervatten

Japan's "Asahi Shimbun" rapporteerde op vrijdag (9e) dat volgens bronnen, de Naka Factory (in Ibaraki Prefecture, Japan), de toonaangevende fabrikant van Japanse Automotive Mcus, is uitgeschakeld vanwege een brand. De productie zal vóór juni opnieuw worden opgestart, maar de zendingen zullen tot eind juni niet terugkeren naar de niveaus van voorrampen.

De bron wees erop dat Renesas Electronics duizenden mankracht in de reconstructie van de Naka-fabriek instelt, en de reconstructie van de schone kamer, die de sleutel is tot de hervatting van het werk, wordt geschat op deze week. Nieuwe halfgeleiderproductiemachines worden ook verwacht in de nabije toekomst in de fabriek te gaan en de verzending van sommige machines moet wachten tot het einde van mei.

Aan de andere kant besloot Renesas om zijn eigen Saijo-fabriek (Ehime Prefecture, Japan) te gebruiken om de impact op autofabrikanten te verlichten en een grootschalige Wafer-gieterij in Taiwan te toveren om alternatieve productie uit te voeren.

De epidemie heeft onverwacht de "huiseconomie" geactiveerd en de vraag naar computers en huishoudelijke apparaten zijn gestegen, waardoor een mondiaal tekort aan halfgeleiders veroorzaakt.

Proefberekeningen wees erop dat de Japanse automakoren onder de invloed van het vuur in de Naka-fabriek de productie zal verminderen door het grootste bedrag tot 2,4 miljoen voertuigen.