Huis > Nieuws > Kioxia Fab7 fabriek begonnen met de bouw! Komend voorjaar wordt de eerste bouwfase opgeleverd

Kioxia Fab7 fabriek begonnen met de bouw! Komend voorjaar wordt de eerste bouwfase opgeleverd

Op 25 februari kondigde Kioxia aan dat het een baanbrekende ceremonie had gehouden in zijn fabriek in Yokkaichi, in de prefectuur Mie, Japan, en dat het officieel baanbrekend was voor zijn meest geavanceerde halfgeleiderfabriek (Fab7).

In het persbericht stond dat de fabriek een van de meest geavanceerde fabrieken ter wereld zal worden, gewijd aan de productie van het eigen 3D-flashgeheugen BiCS FlashTM. De bouw van de nieuwe fabriek zal worden opgesplitst in twee fasen, waarvan de eerste fase naar verwachting in het voorjaar van 2022 wordt afgerond.


De nieuwe Fab7-fabriek is een joint venture tussen Kioxia en Western Digital. Het heeft een schokabsorberende structuur en een milieuvriendelijk ontwerp, inclusief de nieuwste energiebesparende productieapparatuur. De fabriek zal de algehele productiecapaciteit van Kioxia verder verbeteren door de introductie van het geavanceerde productiesysteem van AI.


Kioxia Fab7-fabriek

Voordien (20 februari) maakten Kioxia en Western Digital bekend dat de twee partijen hadden meegewerkt aan de ontwikkeling van de zesde generatie 162-laags 3D-flashgeheugentechnologie. Het persbericht wees erop dat dit de hoogste dichtheid en meest geavanceerde 3D-flashgeheugentechnologie van de twee bedrijven tot nu toe is. In vergelijking met de technologie van de vijfde generatie is de dichtheid van de horizontale celreeks met 10% toegenomen. Vergeleken met de 112-laags stapeltechnologie, vermindert deze horizontale schaalvergroting in combinatie met het 162-laags gestapelde verticale geheugen de chipgrootte met 40% en optimaliseert de kosten.

Kioxia zei dat het al vele jaren met succes een samenwerkingsrelatie met Western Digital heeft opgebouwd en hoopt te blijven investeren in de Fab7-fabriek, inclusief de creatie van de zesde generatie 3D-flashgeheugen.