Huis > Nieuws > Yokkaichi fabuleuze branden van Kioxia, NAND Prijzen voor flash kunnen stijgen?

Yokkaichi fabuleuze branden van Kioxia, NAND Prijzen voor flash kunnen stijgen?

Vandaag (8) brak er brand uit in de 6e waferfabriek in Yokkaichi, Japan.


Kioxia gaf een bericht aan klanten dat de Fab6-fabriek van het bedrijf in Yokkaichi, Mie, Japan op 7 januari 2020 om 6.10 uur was. De interne apparatuurbrand brak uit en de brand werd snel geblust zonder slachtoffers te veroorzaken. De relevante oorzaak van de brand en de schade aan de productieapparatuur van de fabriek zijn nog in onderzoek en statistieken, en de relevante schadestatistieken zijn voltooid. Als het de levering van de klant beïnvloedt, wordt dit binnen de eerste keer gemeld.Wat betreft het brandalarm op Kafia's waferfabriek, speculeert de industrie dat omdat de brand in de lege ruimte van de fabriek heeft plaatsgevonden, de cleanroom op korte termijn mogelijk niet goed werkt. Hoeveel zal de prijs beïnvloeden.

In de afgelopen periode is de wereldwijde opslagindustrie onverwacht doorgegaan. Op 31 december 2019 kende Samsung Electronics in Zuid-Korea ook een kortstondige stroomsprong in de fabriek in Huacheng, wat de opschorting van sommige NAND-productielijnen en DRAM-productielijnen veroorzaakte. Verlies of meer dan miljoenen dollars.

Bovendien trad op 15 juni 2019 een stroomstoring van 13 minuten op in de fabriek van Kioxia in Yokkaichi, Mie, Japan. Op dat moment werden alle fabrieken, waaronder Fab2, Fab3, Fab4, Fab5 en Fab6 getroffen, wat de bevoorrading van de supply chain van de hele NAND Flash beïnvloedde en een heel seizoen duurde.

Met deze verschillende ongevallen in opslagfabrieken verwacht de industrie in het algemeen dat er ruimte zal zijn voor een verdere stijging van de prijs van NAND Flash.