Huis > Nieuws > Koreaanse media: Samsung en SK Hynix weigerden deel te nemen aan het Koreaanse PIM-chipproject

Koreaanse media: Samsung en SK Hynix weigerden deel te nemen aan het Koreaanse PIM-chipproject

Samsung Electronics and Sk Hynix weigerden deel te nemen aan de voorlopige beoordeling van de ontwikkeling van de Zuid-Koreaanse regering van het project Next-Generation (PIM).


Koreaanse media Thelec meldde dat het ministerie van Wetenschap en ICT en het Ministerie van Handel, Industrie en Energie Geselecteerde PIM AI-halfgeleider als nationaal project, en het Korea Institute of Information and Communication Technology Planning and Evaluation (IITP) van plan is om het project uit te voeren van juni tot juli. Voorlopige beoordeling. Als het project de beoordeling passeert, wordt het vóór het einde van het jaar gelanceerd en ontvangt het 992,4 miljard gewonnen in de financiering tussen 2022 en 2028.

Een IITP-ambtenaar met kennis van het project zei dat ze verwachtten dat het project moeilijk te bevorderen was omdat de grote opslagondernemingen Samsung Electronics en Sk Hynix weigerden direct deel te nemen aan het project en namen alleen deel als leden van de stuurgroep.

Een andere persoon die bekend is met de zaak, zei dat de twee bedrijven weinig motivatie hebben om deel te nemen aan het project omdat ze ook de mogelijkheid hebben om dergelijke opslaghalfgeleiders te ontwikkelen.

Daarnaast voegden mensen bekend met de zaak dat de twee bedrijven niet willen dat de regering ingrijpt bij de ontwikkeling van dergelijke chips. In vergelijking met de miljarden dollars die zijn geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling door Samsung en Sk Hynix, is het budget voor het project ook klein.

Er wordt gemeld dat PIM AI-processor en geheugen combineert. Dit is anders dan de traditionele von Neumann-structuur, waarin de CPU- en geheugen-gegevens met elkaar uitwisselen. Aangezien het geheugen de gegevens op zichzelf zal verwerken, zal dit een sterk vermogensverbruik besparen en de verwerkingstijd verkorten.