Huis > Nieuws > Koreaanse media: Samsung overweegt om een ​​deel van zijn productiecapaciteit uit te besteden aan UMC en GlobalFoundaries

Koreaanse media: Samsung overweegt om een ​​deel van zijn productiecapaciteit uit te besteden aan UMC en GlobalFoundaries

Vanwege de sterke vraag op de halfgeleidermarkt kan Samsung Electronics het uitbestedingsquotum voor bepaalde computerchips voor algemeen gebruik verhogen. De uitbestedingsdoelstellingen zijn UMC en GlobalFoundaries.


Volgens bronnen uit de industrie heeft de LSI-afdeling van Samsung Electronics onlangs ingestemd met de aankoop van CMOS-beeldsensoren voor smartphonecamera's van UMC. Samsung startte halverwege de jaren 2000 zijn eigen gieterijbedrijf. De huidige strategie om chips uit te besteden heeft veel industrie-analisten behoorlijk verrast. Naar verluidt zal UMC binnenkort de 28nm-procestechnologie van Samsung Electronics gebruiken om chips in massa te produceren.

Een bron uit de industrie zei dat Samsung Electronics begon samen te werken met UMC om het tekort aan halfgeleiderfaciliteiten op te vangen eind vorig jaar, zoals op het gebied van stuurprogramma's voor tv-schermen.


Grote chipfabrikanten verwachten omzetgroei in het eerste kwartaal van dit jaar

Samsung kan ook overwegen om een ​​outsourcing-consignatieovereenkomst te ondertekenen met GlobalFoundaries of zelfs TSMC.

Samsung heeft een S1-productielijn in Kixing, Zuid-Korea, en een S2-productielijn in Austin, Texas. Bovendien is Samsung van plan om op verzoek van de Amerikaanse regering een geavanceerde gieterij te bouwen in de Verenigde Staten, maar de faciliteit is nog niet officieel aangekondigd of gebouwd.