Huis > Nieuws > LG is naar Vietnam verhuisd om de kosten te verlagen en de financiële investeringen van Asiana zijn aangepast voor het derde kwartaal

LG is naar Vietnam verhuisd om de kosten te verlagen en de financiële investeringen van Asiana zijn aangepast voor het derde kwartaal

De smartphoneactiviteiten van LG Electronics leden in het 17e kwartaal verlies. Nadat de productiebasis naar Vietnam was overgedragen om de kosten te verlagen, wees Hana Financial Investment erop dat LG Electronics erin is geslaagd de kostenefficiëntie te verbeteren en dat de omzet van de mobiele telefoonsector naar verwachting in het derde kwartaal zal verbeteren.

Volgens het Koreaanse financiële media-rapport "Aziatische economie" voorspelde Hana Financial Investment op de 24e dat de omzet van LG Electronics in het derde kwartaal 1,5 biljoen 9 miljard won, met een winst van 649,4 miljard won. In vergelijking met de vorige schattingen worden de omzet en winst met respectievelijk 1% en 10% verhoogd. Hana Financial Investment zei dat de tekortstatus van de MC Business Division (inclusief de LG mobiele-telefoonactiviteiten) beter was dan oorspronkelijk geschat, dus werd de geschatte waarde aangepast.

Jin Luhao, een onderzoeker bij Hana Financial Investment, legde uit dat aangezien LG Electronics in het tweede kwartaal meer marketingkosten en verhuiskosten heeft uitgegeven, deze investeringen vruchten gaan afwerpen.

In het tweede kwartaal heeft LG Electronics de Pyeongtaek-fabriek in Gyeonggi-do, Zuid-Korea, overgedragen aan Haiphong City, Vietnam. Als gevolg van de snelle opkomst van Chinese bedrijven en de neergang op de wereldwijde smartphonemarkt, begon de MC-business unit die verantwoordelijk is voor de mobiele-telefoonactiviteiten in het tweede kwartaal van 2015 geld te verliezen en moest LG Electronics kosten besparen.

Aan LG Electronics gerelateerde mensen zeiden destijds dat Chinese smartphonebedrijven begonnen te eten in de vlaggenschipmarkt en het is belangrijker geworden om de productiekosten te verlagen. Dit is ook de belangrijkste reden voor LG Electronics om zijn productiebasis aan te passen.

Vanwege de lage loonkosten in Vietnam kunnen bedrijven de kosten effectief verlagen. Volgens gegevens vrijgegeven door de Vietnam Wages Commission, was het minimum maandloon in 2019 4,18 miljoen roepia (ongeveer 206.000 gewonnen). Niet alleen dat, de Vietnamese overheid heeft ook veel preferentiële behandelingen gegeven om investeringen uit verschillende landen aan te trekken.

LG Electronics produceert niet alleen mobiele telefoons in Haiphong, maar heeft ook fabrieken zoals tv's en huishoudelijke apparaten. Er wordt algemeen aangenomen dat de productiebasis van LG een enorm multiplicatoreffect zal hebben. Op dit moment is de LG mobiele telefoon verhuizing beëindigd en de Haiphong fabriek zal de nieuwe 5G dual-screen mobiele telefoon V50SThinQ produceren.