Huis > Nieuws > Lee Jae-yong: Samsung is van plan om 's werelds eerste 3nm-proces te gebruiken om chips te maken

Lee Jae-yong: Samsung is van plan om 's werelds eerste 3nm-proces te gebruiken om chips te maken

Volgens Zuid-Koreaanse mediaberichten besprak Lee Jae-yong, feitelijk leider van Samsung Electronics, het strategische plan van Samsung om chips te maken met behulp van 's werelds eerste 3 nanometer-proces.

In het rapport stond dat Lee Jae-yong die dag het halfgeleider R & D-centrum van Samsung Electronics in Hwaseong, Gyeonggi-do, bezocht. Dit is ook de eerste officiële reis van Lee Jae-yong in 2020, waarin hij luisterde naar het 3 nanometer procestechnologierapport van Samsung Electronics en de volgende generatie halfgeleiderstrategie besprak met het hoofd van de halfgeleiderafdeling.

Volgens Samsung Electronics besprak Lee Jae-yong de plannen van Samsung om de nieuwste 3 nanometer all-gate (GAA) procestechnologie in ontwikkeling te gebruiken om geavanceerde chips te produceren. GAA wordt beschouwd als een verbeterde versie van de huidige FinFET-technologie, die ervoor kan zorgen dat chipfabrikanten de chipgrootte verder verkleinen.

In april vorig jaar voltooide Samsung Electronics het onderzoek en de ontwikkeling van een FinFET-procestechnologie van 5 nm op basis van extreme ultraviolette technologie (EUV). Tegenwoordig werkt het bedrijf aan de volgende generatie nanoprocestechnologie (ie 3nm GAA). Volgens Samsung Electronics is de logische gebiedsefficiëntie van de GAA-technologie met 3 nanometer vergeleken met het productieproces van 5 nanometer met meer dan 35% verbeterd, is het stroomverbruik met 50% verlaagd en zijn de prestaties verbeterd. met ongeveer 30%.

Over het bezoek van Lee Jae-yong aan het O & O-centrum voor halfgeleiders zei een woordvoerder van Samsung: “Het bezoek van Lee Jae-Yong aan het O & O-centrum voor halfgeleiders onderstreept vandaag opnieuw het engagement van Samsung om uit te groeien tot -memory chip ”markt Vastberadenheid van de fabrikant. "Momenteel is Samsung al 's werelds grootste maker van geheugenchips.

Vorig jaar kondigde Samsung een investeringsplan aan van maximaal 133 biljoen gewonnen (ongeveer 111,85 miljard Amerikaanse dollar), met als doel om tegen 2030 de grootste SoC-fabrikant ter wereld te worden.