Huis > Nieuws > MediaTek Intel bundelt de krachten om de 5G-computermarkt te betreden en marktoptimalisme te verwerven

MediaTek Intel bundelt de krachten om de 5G-computermarkt te betreden en marktoptimalisme te verwerven

MediaTek zal 's middags op de 26e de eerste 5G system-on-a-chip (SoC) ter wereld uitbrengen. Eergisteren echter werd aangekondigd dat het zou samenwerken met Intel om de nieuwste 5G-chips te introduceren in de belangrijkste consumenten- en zakelijke notebookmarkten (NB). Van internationale fabrikanten Dell en Hewlett-Packard wordt verwacht dat zij de eerste bedrijven zijn die worden overgenomen, en eindproducten zullen naar verwachting begin 2021 worden genoteerd.

Dit is de eerste keer dat beide partijen hebben samengewerkt. Omdat Intel een zeer groot marktaandeel heeft op de notebookmarkt, kan de samenwerking van MediaTek ook worden beschouwd als het openen van een nieuw slagveld voor zijn eigen niet-mobiele telefoontoepassingen. Het nieuws van Lido inspireerde MediaTek ook om 2,15% op de beurs van Taiwan naar NT $ 427,5 te springen.

Algemeen directeur Chen Guanzhou zei dat de ontwikkeling van MediaTek van 5G-modemchips voor pc's zal samenwerken met Intel om de populariteit van 5G op thuis- en mobiele platforms te bevorderen. 5G zal een nieuw tijdperk van personal data computing beginnen. Dit keer werkten we samen met marktleider Intel om de kracht van 5G van MediaTek op de wereldmarkt te benadrukken. Door deze sterke alliantie kunnen consumenten sneller internetten, streaming media bekijken en genieten van videogames op personal computers. MediaTek zal meer dan fantasierijke innovaties bereiken via 5G.

Gregory Bryant, executive vice president en general manager van Intel van de business unit client computing, zei dat 5G naar verwachting een nieuw niveau van computing en netwerkconnectiviteit zal openen en de manier waarop we omgaan met de wereld zal veranderen. De samenwerking tussen Intel en MediaTek combineert technische experts met diepgaande technische systeemintegratie en netwerkconnectiviteit om samen te werken om de volgende generatie van 's werelds beste personal computers naar de 5G-ervaring te brengen.

MediaTek wees erop dat de ontwikkelingsbasis van de nieuwe 5G pc-modemchip de eerder uitgebrachte 5G-chip Helio M70 is, die ook een belangrijk onderdeel is van MediaTeks eerste golf van 5G vlaggenschip-smartphone SoC's.

MediaTek zet zich al lang in voor de ontwikkeling van 5G-technologie, neemt actief deel aan de formulering van 5G-standaardisatie in internationale organisaties en werkt samen met toonaangevende partners om een ​​industrieel ecosysteem van 5G te bouwen. Deze samenwerking met Intel kan ook worden beschouwd als de promotie van MediaTek van 5G universeel marktleiderschap in meerdere consumentengebieden, zoals mobiele apparaten, huizen en de automobielmarkt.