Huis > Nieuws > MediaTek kan binnenkort een gamingchipset uit de G-serie op instapniveau lanceren

MediaTek kan binnenkort een gamingchipset uit de G-serie op instapniveau lanceren

Buitenlandse media melden dat MediaTek binnenkort een 8-core SoC uit de Helio G-serie zal lanceren voor de instapmarkt. Met twee Cortex-A75 + zes Cortex-A55 CPU's en een Mali-G52 MC2 GPU-kern, hoopt het bedrijf dat de nieuwe chipset krachtige gamingprestaties zal leveren aan betaalbare smartphones. Yenchi Lee zei in een interview met Android Authority: De aankomende instapchipset is lager in stroomverbruik en prestaties dan de G90-serie.

Voor de massamarkt is het zelfs iets minder dan de G90T. Hoewel het niet is bevestigd, is de nieuwe SoC waarschijnlijk de Helio G70 op Redmi 9.

Het bedrijf heeft vaag verklaard dat we binnenkort over de nieuwe SoC zullen horen, maar hebben geen hardwarespecificaties en exacte planning gegeven.

Volgens een recent lek zal het een octa-core chipset zijn met twee Cortex-A75 + zes Cortex-A55 CPU's en Mali-G52 MC2 GPU-cores.

Eerder pionierde MediaTek met een SoC-ontwerp met drie clusters, dat de kern in drie typen verdeelde: klein, medium en groot. Bij de nieuwste chipsets uit de Teana 1000/800-serie wordt echter alleen een oplossing met twee clusters gebruikt.

Natuurlijk heeft het bedrijf de drie-cluster CPU-architectuur niet volledig verlaten en we verwachten in de nabije toekomst gerelateerde nieuwe producten te zien. Wat betreft het releaseschema van de G-serie SoC, het is op dit moment onbekend.

Interessant is dat zijn rivaal Qualcomm vorige maand op een top heeft gezegd dat het GPU-updates zal bieden via de Google Play Store om updates van stuurprogramma's voor systeemafbeeldingen en bugfixes vrijgegeven door leveranciers van apparaten te bevorderen.

Over deze coole nieuwe functie gesproken, MediaTek zei dat het ook aan dezelfde technologie werkt. Het probeert te zien of dit in de toekomst kan worden gedaan, maar er is geen tijdschema. Het heeft tenslotte partners nodig om overeenkomstige hulp te bieden.