Huis > Nieuws > Micron CEO: de Chinese markt heeft vorig jaar een derde van de wereldwijde halfgeleiderverkopen voor zijn rekening genomen

Micron CEO: de Chinese markt heeft vorig jaar een derde van de wereldwijde halfgeleiderverkopen voor zijn rekening genomen

Op 3 september werden de 2e Global IC Entrepreneur Conference en de 17e China International Semiconductor Expo groots geopend. Sanjay Mehrotra, de roterende voorzitter van de American Semiconductor Industry Association en president en CEO van Micron Technology, verklaarde in zijn openingstoespraak dat in de afgelopen 20 jaar de wereldwijde verkoop van halfgeleiders is gegroeid met een samengestelde jaarlijkse groeisnelheid van bijna 7%.

Sanjay wees erop dat met de voortdurende doorbraken in computertechnologieën op het gebied van smartphones, pc's en cloud computing-toepassingen, de manier waarop mensen informatie gebruiken in productie en in het leven, diep is geoptimaliseerd. Vooral op het gebied van gezondheidszorg, transporttechnologie en gegevenstoegang speelt halfgeleidertechnologie een onvervangbare waarde en neemt het een groeiend aandeel in de industriële keten in, waardoor het een van de toonaangevende sectoren van de wereldeconomie wordt.

Sanjay zei dat dankzij geavanceerde computerprestaties, hogere verbindingssnelheden en realtime gegevensanalyse die nodig zijn voor nieuwe toepassingen, de vooruitzichten op lange termijn van de wereldwijde halfgeleiderindustrie helder zijn en de industrie zal blijven uitbreiden. In de afgelopen 20 jaar groeide de wereldwijde verkoop van halfgeleiders met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van bijna 7% tot vorig jaar $ 469 miljard. China is nu een enorme halfgeleidermarkt, goed voor een derde van de omzet in halfgeleiders in 2018.