Huis > Nieuws > NOR Flash-markt herstelt, aanboddichtheid drijft prijsschommelingen

NOR Flash-markt herstelt, aanboddichtheid drijft prijsschommelingen

Samen met de geleidelijke achteruitgang van de markt voor functietelefoons is de totale omvang van de NOR Flash-industrie aanzienlijk gedaald. Volgens gegevens van Gartner overschreed de NOR Flash-markt in 2006 US $ 7 miljard en daalde in 2016 onder US $ 2 miljard, maar profiteerde van intelligentie. Mobiele telefoon "TDDI + AMOLED + camera" upgrade en innovatie, TWS headsets groeien snel, terwijl akoestiek, Internet of Things, auto-elektronica en andere industrieën blijven fermenteren, NOR Flash is weer gegroeid vanwege de hogere leessnelheid en andere kenmerken.

Vooral nadat NOR Flash vorig jaar doorging, herstelde de markt zich dit jaar snel. Volgens bronnen in de industrie hebben de huidige originele fabriek van NOR Flash en agenten het lage niveau bereikt, de oorspronkelijke productiecapaciteit is nog steeds erg krap, de hele NOR Flash-markt keert terug, de trend van de prijsstijging is duidelijker.

Markt rebound

Volgens het laatste onderzoeksrapport van Morgan Stanley is de slechtste cyclus van de NOR Flash-markt voorbijgegaan in de context van afnemende capaciteitsbenutting en toenemende marktvraag. Daarom werden de Taiwanese fabrikanten Wanghong, Huabang Power en de richtprijs van Zhaoyi Innovation op het Chinese vasteland verbeterd.

Dit is al gebleken uit de prestaties van Wanghong, Winbond en Zhaoyi Innovation. Volgens het financiële rapport van Taiwan, Wanghong, bedroeg de geconsolideerde omzet van het bedrijf in september 5,08 miljard yuan, profiteerde van de mobilisatie van ROM-vracht, steeg de omzet met 34%, 35,51% op jaarbasis, waardoor een nieuwe maandelijkse omzet werd gecreëerd; in het traditionele piekseizoeneffect Gedreven door het derde kwartaal bedroeg de gecombineerde omzet 11,96 miljard yuan, een kwartaalgroei van 59,19%.

Winbond profiteerde ook van het verdere herstel van de vraag van NOR Flash-klanten. De maandelijkse omzet steeg in augustus tot 4.463 miljard yuan gedurende zes opeenvolgende maanden, een stijging op jaarbasis van 3,13%, een daling van 6,32% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, een recordhoogte in het afgelopen jaar.

Bovendien bedroeg het bedrijfsresultaat van Zhaoyi Innovation in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 40 miljoen, en bedroeg de winst in het tweede kwartaal 147 miljoen. In het tweede kwartaal bedroeg het gerealiseerde inkomen 745 miljoen yuan, een stijging van 31,98% in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar.

Wanghong, Winbond en Zhaoyi Innovation zijn de concurrenten op de NOR Flash-markt. Volgens CINNO Research staat Winbond op het gebied van NOR Flash op de eerste plaats in de markt en Wang Hong op de tweede plaats. Zhaoyi Innovation overtrof Micron voor het eerst in de geschiedenis.

Vanuit het perspectief van de marktvraag, analyseerde He Wei, de algemene manager van Zhaoyi Innovation, dat draagbare producten, met name die vertegenwoordigd door TWS-headsets, dit jaar zijn geëxplodeerd en een van de belangrijkste drijvende krachten voor de NOR Flash-markt zijn geworden. Naarmate meer mobiele telefoons seriële NOR Flash beginnen te configureren, vooral voor AMOLED-schermen op smartphones, groeit de markt voor mobiele applicaties ook snel. Tegelijkertijd hebben opkomende gebieden zoals loT en industriële besturingsapplicaties ook nieuwe groeipunten naar NOR Flash gebracht.

Het Morgan Stanley-rapport wees er ook op dat omdat de vraag naar terminals afneemt, leveranciers hun productie blijven verhogen in het licht van de dalende economische omstandigheden, waardoor de inkomsten van fabrikanten sinds de tweede helft van 2018 worden beïnvloed. Daarom hebben we in het verleden hebben ervoor gezorgd dat we de prestaties van de NOR Flash-markt in de gaten houden. Echter, onlangs, wanneer de leverancier de productiecapaciteit regelt, daalt de bezettingsgraad van de capaciteit en wordt het milieu beter, en de marktvraag warmt op, begint de marktprijsdaling van NOR Flash te convergeren.

Prijsfluctuatie

In vergelijking met DRAM is de basisperiode van NOR Flash relatief laag en is er een relatief grote aanpassingsruimte. De prijzen van NOR Flash zijn teruggekeerd naar het vorige lage niveau in het eerste kwartaal van 2019 en er is niet veel neerwaarts. Space en de strategie van Wang Hong, de leider van NOR Flash, zijn veel conservatiever dan DRAM-leider Samsung, en de vraag naar NOR Flash zal de komende jaren aanzienlijk toenemen in 5G, pc en server en Internet of Things, wat de werking van leveranciers. .

Van de huidige kant van de applicatie is de TWS-headset absoluut de "grote familie" die de NOR-flash aanstuurt. Volgens gegevens van Counterpoint waren de wereldwijde verzendingen van TWS-headsets 46 miljoen eenheden in 2018 en waren de verzendingen in het eerste kwartaal van 2019 ongeveer 18 miljoen eenheden, een toename van 40% ten opzichte van de vorige maand. Geschat wordt dat zendingen tegen 2020 129 miljoen eenheden zullen bereiken. Het samengestelde groeipercentage is 67%. Bovendien breiden de fabrikanten van midstream-elektro-akoestische apparaten voor headsets en fabrikanten van downstream-terminals de productie actief uit en nemen ook de stroomopwaartse chipmarktzendingen toe.

Hij Wei benadrukte dat de producten die worden vertegenwoordigd door TWS-headsets dit jaar zijn geëxplodeerd en een van de belangrijkste drijfveren van de NOR Flash-markt zijn geworden. Vorig jaar was de algehele omgeving van Q4 en de Q1-markt van dit jaar niet goed. In die tijd was iedereen niet optimistisch over de markt. De oorspronkelijke fabriek, systeemfabrikanten en distributeurs gingen allemaal inventariseren. Sinds maart van dit jaar heeft de NOR Flash-markt zich echter langzaam hersteld. Downstream-fabrikanten versnellen de inkoop van componenten om producten te assembleren, en de huidige inventaris is bijna verbruikt en versnelt de voorraad.

Hij Wei onthulde ook aan Jiwei. Veel internationale fabrikanten hebben begin dit jaar wat productiecapaciteit aangepast om de prijs te stabiliseren. Nadat de vraag is opgekomen, is de productiecapaciteit echter niet voldoende en kan de prijs onderhevig zijn aan enkele schommelingen. De afgelopen maanden is het aantal boekingen voor onze bestellingen blijven stijgen, wat aangeeft dat de markt zich nog steeds herstelt.

Vanuit het perspectief van capaciteitsaanbod onthulde He Wei dat er enkele kleine tegenstrijdigheden zijn dat de vraag snel kan stijgen. We moeten de structuur van sommige producten aanpassen om beter tegemoet te komen aan de behoeften van klanten. In de nieuwe applicatie, zoals de populaire TWS dit jaar, is de vraag nog steeds relatief sterk en ons aanbod zet onze producten voortdurend in om aan de vraag te voldoen.

Met de nieuwe vraag naar downstream TWS-headsets blijft de NOR Flash-markt groeien. NOR Flash-chip wordt veel gebruikt in mobiele telefoons, pc's, dvd's, USB-toetsen, settopboxen, netwerkapparatuur en Internet of Things-apparaten. AMOLED, TDDI, automotive-elektronica en TWS-headsets zijn allemaal nieuwe vereisten voor downstream-klanten en de totale zendingen zullen aanzienlijk toenemen. Onder hen worden TWS-headsets toegepast op NOR FLASH van hoge orde. Airpods2 gebruikt bijvoorbeeld een 128MB NOR FLASH. Met de toename van de verkoop van TWS-headsets zal de groei van enkele headsets naar NOR FLASH naar verwachting bijna $ 100 miljoen bedragen.

Met name na de lancering van 5G hebben mensennetwerken, autonetwerken en Internet of Things grote ontwikkelingsmogelijkheden. NOR Flash heeft een zeer grote marktruimte. Zolang de links van deze communicatie zijn opgezet, zullen veel toepassingen van de markt worden afgeleid. Vanuit marktperspectief gebruikt elk terminalsysteem NOR Flash-geheugen en MCU. Deze toepassingsgebieden zijn algemene producten zoals NOR Flash. Er is een enorm groeipotentieel.