Huis > Nieuws > NXP lanceert nieuwe automotive UWB-chip voor nauwkeurigere, veilige, realtime positionering

NXP lanceert nieuwe automotive UWB-chip voor nauwkeurigere, veilige, realtime positionering

NXP heeft vandaag aangekondigd dat het zijn UWB-portfolio uitbreidt om een ​​nieuwe UWB-chip voor de auto-industrie te introduceren. De UWB-technologie van NXP biedt nauwkeurige, veilige, realtime locatiemogelijkheden die ongeëvenaard zijn door andere draadloze technologieën zoals Wi-Fi, Bluetooth en GPS. De technologie is ontworpen om ruimtebewuste mogelijkheden te bieden aan met UWB uitgeruste auto's, mobiele telefoons en andere slimme apparaten, waardoor de auto de locatie van de gebruiker kan bepalen, waardoor de smartphone voor het eerst net zo eenvoudig is als de meest geavanceerde afstandsbediening. De gebruiker kan de deur openen en de auto starten zonder de telefoon uit de zak of tas te halen, of deze veilig op afstand parkeren via een smartphone. Het nieuwe UWB IC beschermt ook tegen diefstal van auto's met relay-aanvalsmogelijkheden.

Met de lancering van de chip werken NXP, BMW Group, Continental en andere bedrijven samen aan de UWB-implementatie in de Automotive Networking Alliance (CCC) en IEEE om ervoor te zorgen dat klanten beschikbaar zijn op het kruispunt van voertuigen, mobiele apparaten en consumentenapparaten. De beste ervaring. Alle inspanningen op het gebied van standaardisatie zijn gericht op het bereiken van handsfree slimme toegang en andere wereldwijde standaarden op basis van UWB-toepassingen voor voertuigpositionering.

Dr. Olaf Müller, hoofd van de ontwikkeling van digitale toegangscontrole bij BMW Group, zei: "Smartphones vormen de kern van de digitale levensstijl van vandaag. We zijn ervan overtuigd dat op smartphones gebaseerde draagbare toegang het begin is van een reeks innovatieve UWB-toepassingen voor de automobielindustrie. ."

Philippe Fournet-Fayat, hoofd van toegangscontrolesystemen voor auto's bij Continental, zei: "De Continental Group loopt voorop met het bieden van een veilig positioneringsplatform dat zal helpen tegemoet te komen aan de behoeften van de generatie supergebruikers. Maak van deze nieuwe use cases een realiteit, zoals als intelligentie. UWB's uiterst precieze realtime positionering is vereist voor mobiele telefoontoegang en parkeren op afstand. "

Markus Staeblein, vice-president en algemeen manager van de afdeling Car Car Access bij NXP: "De mobiele technologie- en automobielsector biedt enorme zakelijke kansen. Als toonaangevende halfgeleiderproducenten in deze marktsegmenten hopen we kansen te benutten en betere gebruikers te werven. Een naadloze en veilige mobiele ervaring. We zijn erg blij om samen te werken met de BMW Group, Continental en andere leden van de autonetwerkalliantie om de voor UWB vereiste interoperabiliteit en standaardisatie te bereiken. "

De NXP NCJ29D5 is een nieuwe generatie van UWB geïntegreerde schakelingen die zijn ontworpen voor de behoeften van de wereldwijde auto-industrie. Gecombineerd met NXP-connectiviteit en beveiligingsoplossingen zoals Bluetooth (BLE), Near Field Communication (NFC) en Secure Element (SE), biedt deze technologie echte, veilige handsfree slimme toegang en ondersteunt standaardisatie van automotive-connectiviteit.

Andere auto UWB use cases

Naast slimme toegang en parkeren op afstand ondersteunt NXP Automotive UWB ook de volgende use cases:

· Radar op korte afstand - voor detectie van vitale functies en draagbare kofferbaktoegang

· Valetparking voor smartphones - kan via de smartphone-app naar de parkeerplaats worden 'gestuurd' voor automatisch parkeren

· Opladen van elektrische voertuigen - automatische positionering naar de autolader

· Gratis levering betaling - nauwkeurige positionering voor veilige online betaling

· Auto als sleutel - de auto kan naadloos de garage / parkeergarage betreden