Huis > Nieuws > Niet alleen mobiele telefoons! Qualcomm's 5G-oplossing landt op het gebied van slimme industrie

Niet alleen mobiele telefoons! Qualcomm's 5G-oplossing landt op het gebied van slimme industrie

Volgend jaar wordt het eerste jaar van grootschalige 5G-uitbraken. Naast 5G-mobiele telefoons wordt het gebied van de slimme industrie beschouwd als een van de grootste toepassingen van 5G-technologie. Als wereldleider op het gebied van 5G-chiptechnologie is Qualcomm ook begonnen zich op deze industrie te richten en een diepe lay-out in te voeren. Onlangs hebben ze officieel 5G-samenwerkingsprojecten aan de buitenwereld aangekondigd met Siemens en Bosch Rexroth voor industriële velden.

Het is gemeld dat Qualcomm en Siemens een gezamenlijk proof-of-concept-project hebben uitgevoerd in het Siemens Automotive Test Center in Neurenberg, Duitsland, om het eerste 5G onafhankelijke model (SA) privénetwerk op basis van de 3,7-3,8 GHz-band in een echte demonstratie te demonstreren industriële omgeving. Dit project kan Siemens en Qualcomm ondersteunen bij het uitvoeren van technische tests, het oplossen van potentiële problemen en het bieden van de beste oplossingen voor draadloze verbindingstoepassingen van particuliere bedrijfsnetwerken in toekomstige industriële omgevingen.


Het 5G SA-testnetwerk gebouwd door Qualcomm omvat een 5G-kernnetwerk en een 5G-basisstation met een radiografische afstandsbediening en biedt ook een industriële 5G-testterminal. Siemens biedt werkelijke industriële faciliteiten, waaronder Simatic-besturingssystemen en IO-apparatuur.


Volgens de officiële inleiding zal het gezamenlijke onderzoeksproject in het Siemens Automotive Test Center beschikbare industriële technologieën testen en evalueren die moeten worden ondersteund door het 5G particuliere bedrijfsnetwerk, zoals OPC UA- en Profinet-technologieën. In Duitsland kan het particuliere bedrijfsnetwerk gebruikmaken van het lokale breedbandspectrum van 3,7-3,8 GHz, dat is gereserveerd voor industrieel gebruik bij lokale implementatie. Dergelijke particuliere netwerken van ondernemingen kunnen ondernemingen in verschillende industrieën ondersteunen bij het onafhankelijk beheren en beheren van hun netwerken. Hoewel ze verbindingen met een hoge betrouwbaarheid en lage latentie realiseren, kunnen ze het netwerk opnieuw configureren volgens veranderende behoeften en gegevens lokaal bewaren om de beveiliging te verbeteren.

Dit project biedt beide partijen waardevolle ervaring op basis van echte omgevingen en bevordert de inzet van particuliere 5G-bedrijfsnetwerken in de toekomst. Dit project markeert ook een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van 5G op het gebied van industriële automatisering.

Naast Siemens hebben onlangs Qualcomm en een ander bedrijf, Bosch Rexroth, met succes gedemonstreerd hoe industriële terminals tijdgevoelige netwerktechnologie (TSN) kunnen gebruiken in een 5G live netwerkomgeving, en hebben ze de volgende ontwikkelingsrichting van industriële productie met 5G aangetoond.


De gezamenlijke demonstratie van de twee partijen toonde het publiek dat twee industriële terminals op tijd gesynchroniseerde manier werken via een draadloze verbinding - dit laat zien dat de combinatie van TSN en 5G nauwkeurige synchronisatie kan bereiken zonder de noodzaak van een bekabelde verbinding. De demonstratie gebruikte een Qualcomm® 5G industriële testterminal. Bosch Rexroth demonstreerde een nieuwe ctrlX-automatiseringsoplossing - twee ctrlX-kerncontrollers voor realtime communicatie onder een 5G-testnetwerk. Het testnetwerk is gebaseerd op de 3,7-3,8 GHz-frequentieband, die door Duitsland is aangewezen om particuliere bedrijfsnetwerken te ondersteunen.

Deze nieuwe proof-of-concept gezamenlijke demonstratie luidt het komende vermogen van 5G in om native TSN te ondersteunen. Naar verwachting zal de volgende versie van de 5G-standaard (ie 3GPP versie 16) deze functie ondersteunen, en wordt verwacht dat versie 16 in de eerste helft van 2020 zal zijn voltooid.

Het 5G Economy-rapport van het externe adviesbureau IHS heeft onlangs aangetoond dat 5G tegen 2035 bijna $ 4,7 biljoen economische output in de maakindustrie zal genereren. Productiegebonden use cases zijn goed voor 36% van de totale 5G economische productie van 13,2 biljoen US dollar. Momenteel is de industrie de sector die het meest wordt getroffen door 5G buiten de mobiele industrie. De hoge snelheid en lage latentie van 5G in de toekomst zal beginnen in de maakindustrie. Voor de subversieve rol, en Qualcomm's toonaangevende 5G-technologie zal een gunstige rol spelen in de ontwikkeling van de productie.