Huis > Nieuws > Over-afhankelijkheid van de paneelindustrie of een "zachte rib" van TCL worden

Over-afhankelijkheid van de paneelindustrie of een "zachte rib" van TCL worden

2019 kan worden gezegd als de "koude winter" van de hele paneelindustrie. De paneelprijzen zijn helemaal gedaald, waardoor veel paneelfabrikanten zware verliezen hebben geleden, maar recente onderzoeksinstellingen hebben voorspeld dat de prijzen van paneelfabrikanten in het eerste kwartaal van volgend jaar kunnen oplopen in contant geld. Er zijn echter marktstemmen die erop wijzen dat een te grote afhankelijkheid van de paneelindustrie of een "zachte rib" van TCL wordt.

Volgens Guangzhou Daily heeft TCL Group in april van dit jaar formeel zijn slimme terminals en aanverwante ondersteunende bedrijven afgestoten, volledig omgezet in een hightech industriële groep die zich richt op halfgeleiderscherm en materialen, en de hoofdstructuur is ook gewijzigd in halfgeleiderscherm en materialen bedrijfsleven, industriële financiën en investeringen en andere drie bedrijfssectoren.

De voortdurende daling van de paneelprijzen heeft er echter voor gezorgd dat de prestaties van het bedrijf niet aan de verwachtingen voldeden. Volgens het derde kwartaal van 2019 rapport uitgebracht door TCL Group, na uitsluiting van herstructureringsgegevens, bleek dat het bedrijfsresultaat voor de eerste drie kwartalen van dit jaar 41,156 miljard yuan bereikte, een stijging van 19,23% jaar-op-jaar; de nettowinst toe te schrijven aan moeders was 2,577 miljard yuan, een stijging van 19,28% op jaarbasis; De nettowinst toe te schrijven aan moeders was 566 miljoen yuan, een daling op jaarbasis van 55,06%.

Tegelijkertijd behaalde TCL Huaxing in de eerste drie kwartalen van 2019 een bedrijfsresultaat van 24,56 miljard yuan, een stijging op jaarbasis van 28,4% en een nettowinst van 1,3 miljard yuan, een winst van 28,7% op jaarbasis. jaar afname. In het derde kwartaal bedroeg het bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal 8,28 miljard yuan, een stijging van 19,8% op jaarbasis; het is vermeldenswaard dat de nettowinst 280 miljoen yuan bedroeg, een daling op jaarbasis van 60,7%.

In dit opzicht gelooft industrie-waarnemer Liu Buchen dat de slechte prestaties van TCL niet te wijten zijn aan de aanhoudend lage prijzen van het paneel, maar omdat TCL nog niet de mogelijkheid heeft vastgesteld om de ongunstige omgeving te doorbreken, wordt het te veel beïnvloed door de ups en downs cyclus en heeft dit niet in de paneelmarkt. Ga uit de onafhankelijke markt tijdens de boom. Overmatig vertrouwen op een enkele paneelindustrie is zowel een voordeel van TCL Group als een zwakte van TCL Group. "De paneellay-out van de TCL Group heeft structurele defecten. Het is te veel afhankelijk van LCD-panelen en andere technologieën zoals OLED-lay-outs zijn zwak. De gedrukte OLED's van TCL zijn bijvoorbeeld traag het laboratorium verlaten." Zei Liu Buchen.