Huis > Nieuws > Qualcomm kan krachtigere ARM-computerchips ontwikkelen om te concurreren met Apple

Qualcomm kan krachtigere ARM-computerchips ontwikkelen om te concurreren met Apple

Momenteel neemt Qualcomm het bestaande kernontwerp van ARM over en implementeert het in de chip. Met de lancering van Snapdragon 888 is de situatie nauwelijks veranderd, maar het lijkt erop dat Apple's 5nm M1-chip Qualcomm de ultieme impuls zal geven. De overname van Nuvia door Qualcomm kan het helpen om aangepaste kernontwerpen te maken in plaats van toestemming te krijgen om bestaande kernontwerpen te gebruiken.

WinFuture meldde dat Qualcomm in de toekomst niet alleen zal vertrouwen op het verkrijgen van ARM CPU-ontwerpen voor zijn eigen chips. Hoewel Qualcomm dit momenteel doet, wordt gemeld dat het van plan is om Apple te bestrijden door een aangepaste kern te ontwikkelen. Door de overname van Nuvia heeft Qualcomm hiertoe de mogelijkheid.

Nuvia heeft een architectuurlicentie zoals Apple, waardoor Qualcomm aangepaste cores kan ontwikkelen, wat ook kosteneffectief zal zijn voor chipsetfabrikanten in plaats van bestaande ontwerplicenties te verkrijgen. Het blijkt dat als dit is wat Qualcomm wil, het niet lang zal duren. Eerder prees de president van Qualcomm Apple's M1-chip en zei dat deze chip een stap in de goede richting is.

Misschien zullen we ooit in de toekomst ook de aangepaste chips van Qualcomm zien. Het blijkt dat het bedrijf een schijnbaar concurrent van M1 test, met het interne nummer Snapdragon SC8280. Het wordt duidelijk getest op een 14-inch notebook die tot 32 GB geheugen ondersteunt en een 5G-modem integreert. De Apple M1-chip mist duidelijk deze twee ontwerpaspecten.

Ik hoop dat deze aankomende chip beter zal presteren dan de Snapdragon 8cx Gen 2. Als het eindelijk lukt, kunnen we misschien de komst zien van aangepaste ontwerpen van de smartphonepartners van Qualcomm. Wat Qualcomm ook van plan is, het is het beste om niet halverwege op te geven. Volgens een klokkenluider kan de Zuid-Koreaanse gigant Samsung al in het tweede kwartaal van 2021 een nieuwe Exynos-chipset met AMD GPU aankondigen, dus er zijn veel dingen om naar uit te kijken in de toekomst.