Huis > Nieuws > Renesas lanceert officieel nieuwe ADAS- en SoC-processortechnologieën

Renesas lanceert officieel nieuwe ADAS- en SoC-processortechnologieën


Op 17 februari kondigde de officiële Renesas-website de lancering aan van een nieuwe generatie geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en automotive system-on-chip (SoC) processortechnologie in toepassingen zoals autonoom rijden. Onder de nieuwe systeemmodus zijn de energie-efficiëntie en de rijveiligheid verder geoptimaliseerd.


Een nieuwe generatie automotive SoC-processor ontwikkeld door Renesas

Nieuwe productverbeteringen omvatten voornamelijk: Convolutional Neural Network (CNN) hardwareversnellerkern, die 60,4 biljoen bewerkingen per seconde (TOPS) deep learning-prestaties kan leveren, en 13,8 TOPS / W vermogenscombinatie; geavanceerde veilige rijhulp, het kan snel willekeurige hardwarestoringen detecteren en op tijd reageren; ondersteuning van softwaretaken met verschillende beveiligingsniveaus om parallel op de SoC te draaien zonder elkaar te hinderen. Deze nieuwe technologieën zijn toegepast op Renesas 'nieuwste R-Car V3U automotive SoC.

Renesas zal de toepassing van de bovengenoemde nieuwe technologieën aankondigen op de 2021 International Solid State Circuit Conference (ISSCC 2021) die zal worden gehouden van 13 tot 22 februari 2021.