Huis > Nieuws > Beperkte grondstoffen door Japan: Samsung, SK Hynix-voorraden blijven meer dan 1,5 maand over

Beperkte grondstoffen door Japan: Samsung, SK Hynix-voorraden blijven meer dan 1,5 maand over

Volgens berichten in de Zuid-Koreaanse media zijn Koreaanse fabrikanten van halfgeleiders sinds de aankondiging van halfgeleidermaterialen in Korea op 4 juli sinds een maand niet in staat om zeer zuivere waterstoffluoride- en fotolakmaterialen uit Japan te importeren. Het rapport vermeldde dat, aangezien de exportbeoordeling van Japan gedurende een maand is geïmplementeerd, de Koreaanse industrie speculeerde dat de resterende hoogzuivere waterstoffluoride- en fotoresistvoorraden van SK hynix slechts 1,5 maanden bleven.

De situatie van Samsung Electronics is ook vergelijkbaar. Hoewel vice-president Li Zai-Feng medio juli Japan bezocht, heeft hij het probleem van de grondstoffen niet met succes opgelost.

Voor Samsung kan vanwege prijsconflicten tussen Korea en Japan de prijs van geheugenflitsgeheugen stijgen, maar Samsung zelf is hier zeer voorzichtig mee, wat aangeeft dat naarmate de klanten van de datacentermarkt de voorraad aanpassen, de vraag naar geheugenchips zwak is en de prijzen dalen De factoren bestaan ​​nog steeds en de verwachting is dat het bedrijf de rest van het jaar onzeker zal zijn.

In tegenstelling tot SK hynix, Micron en andere bedrijven die productieverlagingen aankondigden, heeft Samsung voorlopig geen vergelijkbare operaties, maar het gebrek aan grondstoffen zal hen waarschijnlijk dwingen dit te doen.