Huis > Nieuws > Reuters: Intel herhaalde dat het tekort aan de chiptoevoer kan duren gedurende enkele jaren

Reuters: Intel herhaalde dat het tekort aan de chiptoevoer kan duren gedurende enkele jaren

Intel CEO Pat Gelsinger zei op maandag Lokale tijd dat het Global Semiconductor-tekortprobleem enkele jaren kan duren om opgelost te worden. Dit probleem heeft geleid tot de sluiting van sommige automotive-productielijnen en andere gebieden waaronder consumentenelektronica worden ook beïnvloed.


Reuters meldde dat Gelsinger op een online conferentie op de International Computer is vermeld, laat zien dat de trend van het studeren en werken thuis tijdens de epidemie een explosieve groei heeft veroorzaakt in de halfgeleidervraag en een enorme druk heeft gezet op de wereldwijde toeleveringsketen.

"Hoewel de industrie maatregelen heeft genomen om recente beperkingen aan te pakken, kan het ecosysteem nog steeds enkele jaren duren om de problemen van gieterijcapaciteit, substraat- en componenttekort op te lossen." Gelsinger zei.

Daarnaast is Gelsinger van mening dat Intel van plan is zijn bedrijf uit te breiden naar andere regio's in de Verenigde Staten en Europa om de duurzaamheid en veiligheid van de wereldwijde semiconductor supply chain te waarborgen. "

Meldt dat Gelsinger medio april in een interview met de Washington-bericht zei dat het tekort aan chips "een paar jaar" zal nemen om te verzachten. Intel is van plan om te beginnen met het produceren van chips binnen 6 tot 9 maanden om het tekort aan chips in Amerikaanse automatische fabrieken op te lossen. probleem.

Het bedrijf kondigde dit jaar in maart aan dat het 20 miljard Amerikaanse dollars zou investeren om twee gloednieuwe FAB's in Arizona, VS te bouwen. Het zal ook een speciale "gieterservice-afdeling" opzetten om chips te vervaardigen voor externe halfgeleidersbedrijven.