Huis > Nieuws > SK HYNIX: Het aantal datacenters zal in de komende vier jaar verdubbelen en de geheugenvraag zal een nieuwe golf van groei zien

SK HYNIX: Het aantal datacenters zal in de komende vier jaar verdubbelen en de geheugenvraag zal een nieuwe golf van groei zien

Onlangs, Li Xixi, CEO van SK Hynix, analyseerde de toekomstige vooruitzichten van de geheugenindustrie op verschillende tijdstippen. Hij benadrukte in het bijzonder dat de groei van het aantal ultra-grootschalige datacenters in de komende jaren een leidende rol zal spelen bij de vorming van opslagvereisten.

Bloomberg meldde op de 22e die Lee Seok-Hee, CEO van SK Hynix, vermeld in een toespraak op de 21e die nieuwe technologieën zoals 5G-netwerken, kunstmatige intelligentie en autonoom rijden zullen veroorzaken dat de exponentiële groei van het gegevensvolume en de bandbreedte wordt veroorzaakt. Tegen 2025 zal het aantal hyperscale-datacenters drievoudig naar 1.060. En dit type datacenter is de basis van sociale netwerksites, online games en slimme fabrieken. Hij zei: "Het totale aantal gestructureerde en ongestructureerde gegevens zal naar verwachting exponentieel groeien. Kijken naar de DRAM- en NAND-flashcapaciteitsvereisten van elk datacenter, zijn de cijfers geweldig."

Volgens Yonhap News Agency analyseerde Li Xixi ook de toekomstige richting van de geheugenindustrie op het seminar op de 22e. Hij zei dat in het tijdperk van digitale transformatie de rol van het geheugen verder zal worden versterkt en de vraag naar geheugenstabiliteit zal ook toenemen. De geheugenindustrie zal in de komende tien jaar uitdagingen worden geconfronteerd en er zijn nieuwe technologieën nodig om DRAM-processen onder de 10 nanometers te ontwikkelen en NAND-stapels in staat te stellen meer dan 600 lagen te bedragen. LI XIXI heeft geïntroduceerd dat SK Hynix extreme ultraviolet (EUV-lithografietechnologie heeft aangenomen en ontwikkelde geavanceerde fotoresistische materialen met partners.

Bovendien voorspelt Li Xixi dat het geheugen in tien jaar met CPU wordt gecombineerd. Om de beperking van de geheugenprestaties te overwinnen, wordt het geheugen in de toekomst gecombineerd met logische chips en worden sommige CPU-computerfuncties aan DRAM toegevoegd.