Huis > Nieuws > SK Hynix verhoogt de investeringen in overzeese startende bedrijven

SK Hynix verhoogt de investeringen in overzeese startende bedrijven

SK Hynix, 's werelds op een na grootste geheugenchipfabrikant, neemt zijn investering in overzeese start-upbedrijven toe.

BusinessKorea wees erop dat SK Hynix heeft geïnvesteerd in potentiële zakelijke kansen in meerdere velden, waaronder halfgeleiderchipontwerp, EUV-lithografieproces, materialen tot softwareontwikkeling en autonome voertuigsensoren.

In augustus vorig jaar hebben bedrijven zoals SK Hynix en Saoedi Aramco een extra US $ 60 miljoen in Sifive geïnvesteerd. Het is duidelijk dat Sifive gratis RISC-V biedt met onafhankelijke eigendomsrechten in een poging om het monopolie van de arm op de markt te breken.

In mei vorig jaar investeerde SK Hynix in memverge, een ontwikkelaar op grootschalige opslagcomputing. De technologie van het bedrijf kan de beperkingen van opslagcomputing overwinnen en snellere gegevensverwerkingssnelheden bieden voor de kunstmatige intelligentie (AI) -industrie.

Daarnaast investeerde SK Hynix ongeveer 1,2 miljard gewonnen in de Amerikaanse opstartbedrijf InPria in augustus 2019, die voornamelijk fotoresistische materialen produceert die in het EUV-proces worden gebruikt. Begin in de tweede helft van dit jaar begint SK Hynix EUV-lithografietechnologie toe te passen om DRAM te produceren.