Huis > Nieuws > Salaris steeg met 20% in januari, TSMC verhoogde het salaris met 3 tot 5% in april opnieuw

Salaris steeg met 20% in januari, TSMC verhoogde het salaris met 3 tot 5% in april opnieuw

De halfgeleiderboom is gegroeid tegen de trend onder de impact van de PANDEMMEN van Covend-19. De drie grote gieterijen van TSMC, de wereld en het UMC hebben de salarissen van hun werknemers in april en mei vergroot. De salarisverhoging van TSMC in april steeg met ongeveer 3% tot 3%. Vijf; De wereld zal ook het salaris verhogen met 3% begint in april; UMC zal het salaris in mei aanpassen zonder de aanpassingssnelheid aan te kondigen, maar het zal naar verwachting beter zijn dan vorig jaar en de verhogingsnelheid is in de eerste helft van de halfgeleidersklasse.

Zowel TSMC als de wereld hebben sinds januari van dit jaar structurele grote salarisaanpassingen gemaakt. TSMC heeft hun hoofd en salaris aanzienlijk verhoogd met 20%. De wereld is gevolgd van het pak en heeft aangekondigd dat alle reguliere werknemers die rechtstreeks in Taiwan zijn ingehuurd, hun maandelijkse opdrachtgever en salaris met 100% zullen verhogen. Tienden. Op dat moment benadrukten de twee bedrijven dat de jaarlijkse routine-salarisaanpassing en het jaar-eindbonus, drie-sectiebonus en dividenden ongewijzigd bleven. Nu is de jaarlijkse routine-salarisaanpassing van de twee bedrijven vrijgelaten, wat overeenkomt met twee salarisverhogingen voor alle werknemers in een jaar.

TSMC kondigde eerder aan dat dit jaar, inclusief prestatiebonussen, remuneratie en dividenden van NT $ 69,51 miljard (hetzelfde hieronder), de gemiddelde persoon kan 1,39 miljoen yuan ontvangen, een stijging van ongeveer 30% van het gemiddelde van vorig jaar. Dit jaar zal het bedrijf zijn salaris met 3% tot 5% blijven verhogen. Om het hoofd te bieden aan de continue expansie van de productie, zal het bedrijf dit jaar nog eens 8.000 mensen rekruteren. Naar verwachting zal het meer jong bloed aantrekken om mee te doen.

Vorig jaar leed UMC ook aan een sterke vraag naar chips en volledige capaciteit, en de winst heeft een nieuwe 20-jarige hoog ingesteld. Dit jaar, na het opvolgen van de structurele salarisaanpassing van TSMC van 2,5-6%, zal het vanaf 1 mei ook een routine-routine uitvoeren. Seksuele salarisaanpassing. UMC verklaarde dat het ongemakkelijk is om salarisaanpassingen aan te kondigen met het oog op de verschillende prestaties van elke persoon, maar benadrukt dat het de eerste klasse van de industrie zal zijn, en de algehele winst zal naar verwachting beter zijn dan vorig jaar. De aanpassing is hoger dan vorig jaar.

Japan Semiconductor Manufacturing Co., Ltd. heeft aangekondigd dat het zijn maandelijkse productiecapaciteit van 40.000 28nm volwassen proces in zijn Nanjing-fabriek op het vasteland van China zal verhogen. UMC breidt ook de productielijn van 28 nm op Nanke P5-fabriek en Continental Lianxin. De productiecapaciteit benadrukt dat het chiptekort uit de voorgaande 40 tot 65 nanometers heeft geëxplodeerd en is uitgebreid tot 28 nanometer. Op korte termijn is de nieuwe productiecapaciteit niet eenvoudig te openen, inclusief de voortdurende bullige prijs van 8-inch en 12-inch wafer-gieterij.