Huis > Nieuws > Samsung Electronics heeft geen plannen om de productie van DRAM en andere geheugenchips te verminderen.

Samsung Electronics heeft geen plannen om de productie van DRAM en andere geheugenchips te verminderen.

Hoewel Japan de export van belangrijke technologische grondstoffen naar Zuid-Korea beperkte en een schok voor de industrie veroorzaakte, zei Samsung Electronics Co. dat er geen plan is om de productie van DRAM en andere geheugenchips te verminderen. Het zei ook dat de impact van de Japanse exportbeperkingen moeilijk te schatten is. Kan proberen de schade te minimaliseren.

BusinessKorea en de Oost-Aziatische krant Daily meldden dat een Samsung-directeur op 31 juli in het tweede kwartaal (april-juni) de winstconferentie meldde dat de Japanse overheid de export van halfgeleidermaterialen niet volledig verbood, maar een nieuw aanvraagproces voor een vergunning heeft toegevoegd, met gevolgen voor De dagelijkse activiteiten van Samsung. Wat de Japanse overheid in de toekomst zal doen, is nog steeds vol onzekerheid en het is moeilijk om de impact op het bedrijf te schatten. De directeur zei: "De huidige vermindering van de waferoutput wordt niet overwogen en de productielijn zal flexibel werken om te reageren op schommelingen in de vraag."

Wanneer we het hebben over de veranderingen in geheugenaandelen in de tweede helft van het jaar, hebben leidinggevenden van Samsung onthuld dat "aandelen in de tweede helft van dit jaar zullen afnemen, maar het is moeilijk te voorspellen hoe snel de afname zal zijn omdat de externe omgeving nog steeds heeft onzekerheden. & quot; Hij zei dat NAND snel is. Flash-geheugenaandelen begonnen scherp te dalen en zullen naar verwachting in het derde kwartaal het juiste niveau bereiken.

Gevraagd naar de recente sprong in geheugenprijzen, zei de directeur dat het moeilijk te zeggen is of deze opwaartse trend invloed heeft op de langetermijncontractprijzen.

Vooruitkijkend naar volgend jaar, zeiden Samsung-managers dat het investeringsplan voor geheugenapparatuur nog in de planning is. De fabriek in Xi'an, China wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd. De Pyeongtaek-fabriek in Zuid-Korea wordt eind volgend jaar opgeleverd.

Wat de professionele gieterij betreft, wezen managers van Samsung erop dat de EUV-procesproductielijn van Hwaseong Plant naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar zal werken, zoals oorspronkelijk gepland, het bedrijf zal ook een EUV-proceslijn van 7 nanometer creëren en een afbeelding . Sensor productielijn (S4). De leidinggevenden wezen erop dat Samsung Labs een apparaat evalueert om te zien of het EUV-processen kan toepassen op de productie van 3e generatie 10 nm (1z-nm) DRAM.

Op de vraag of de paneelproductielijn gedeeltelijk is gesloten, zeiden Samsung-managers: "We zullen de productielijn flexibel exploiteren op basis van marktomstandigheden en bedrijfsstrategieën."