Huis > Nieuws > Mogelijk levert Samsung opvouwbare schermen aan Chinese fabrikanten van mobiele telefoons

Mogelijk levert Samsung opvouwbare schermen aan Chinese fabrikanten van mobiele telefoons

Mensen die bekend waren met de zaak, maakten bekend dat Samsung Display, een beeldschermfabrikant onder het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics, zich al voorbereidt op de uitbreiding van zijn activiteiten op het gebied van vouwschermen en is begonnen met de verkoop van producten aan bedrijven buiten de mobiele divisie van Samsung. Het flexibele paneel is het exclusieve product van Samsung Display voor de mobiele divisie van Samsung, maar het bedrijf is van plan dit jaar 1 miljoen van dergelijke panelen op de open markt te verkopen.

Volgens rapporten werken veel Chinese smartphonefabrikanten zoals OPPO en vivo samen met Samsung en zijn ze van plan in de tweede helft van 2021 apparaten met opvouwbare schermen te leveren.

Het is duidelijk dat Samsung Display tot nu toe alleen opvouwbare displaypanelen aan Samsung Electronics heeft geleverd voor Samsung Galaxy Z Fold en Z Flip mobiele telefoons. Samsung Display heeft de afgelopen jaren ook geprobeerd contracten af ​​te sluiten met andere kopers, maar is niet doorgegaan zoals gepland.

Momenteel is Samsung Display het enige bedrijf dat ultradun glas (UTG) gebruikt in opvouwbare displays en daarmee een leider op dit gebied. In november vorig jaar waren er berichten dat BOE ook van plan was UTG te gebruiken in zijn vouwschermen.

Geschat wordt dat Samsung Display dit jaar meer dan 10 miljoen opvouwbare beeldschermen zal produceren. Onder hen wordt ongeveer 1 miljoen geleverd aan Chinese fabrikanten van mobiele telefoons, terwijl het resterende deel nog steeds aan Samsung Electronics wordt geleverd. Van de ongeveer 1 miljoen opvouwbare beeldschermen die aan Chinese fabrikanten van mobiele telefoons worden geleverd, wordt verwacht dat horizontale vouwschermen goed zijn voor 260.000, terwijl verticale vouwschermen goed zijn voor ongeveer 800.000.

Analisten zeiden dat de levering van Samsung Display aan Chinese fabrikanten van mobiele telefoons aangeeft dat de exclusieve periode van Samsung Electronics voor opvouwbare displaytechnologie ten einde loopt.