Huis > Nieuws > Samsung produceert 100-laags V-NAND-flashgeheugen, de belangrijkste SSD-markt voor ondernemingen

Samsung produceert 100-laags V-NAND-flashgeheugen, de belangrijkste SSD-markt voor ondernemingen

Samsung Electronics heeft aangekondigd dat het is begonnen met de productie van het eerste 100-laags V-NAND-flashgeheugen in de industrie en is van plan het op bedrijfs-PCSSD over te nemen. De Zuid-Koreaanse technologiegigant zei dat SSD's op basis van 256 Gb3-bits V-NAND-flashgeheugen begonnen te leveren aan wereldwijde pc-fabrikanten. Met 100-laags V-NAND-flitscellen die slechts één ets vereisen, is het nieuwe product marktleider op het gebied van snelheid, doorvoer en energie-efficiëntie.

Buitenlandse media ZDNet meldde dat Samsung 250 GB SATAPCSSD heeft geleverd aan een niet nader genoemde klant.

Het bedrijf zal de capaciteit in de tweede helft van dit jaar vergroten en 512 Gb3-bits V-NAND-flashgeheugen gebruiken om SSD- en eUFS-producten te produceren om te voldoen aan nieuwe vereisten in verschillende specificaties.

Samsung zei dat zijn 100- of 6-generatie V-NAND-flash een schrijflatentie heeft van slechts 450μs en een leesresponstijd van 45μs.

In vergelijking met 90-laags V-NAND-flitslicht, biedt 100-laags V-NAND-flitslicht niet alleen een prestatieverbetering van 10%, maar verbruikt het ook 15% minder stroom. Bovendien vermindert het nieuwe proces de productiestappen, vermindert de chipgrootte en verhoogt de productie met 20%.

Voor de toekomst is Samsung van plan om nieuw V-NAND-flashgeheugen in de mobiele en automotive-sector in te zetten om zijn leiderschap in de flashgeheugenmarkt te versterken.

Eerder had de Zuid-Koreaanse technologiegigant gewaarschuwd dat er nog steeds onzekerheden waren in de prestaties van het bedrijf vóór de publicatie van het winstverslag over het tweede kwartaal, inclusief de spanning veroorzaakt door handelswrijving tussen Japan en Zuid-Korea.

Eerder deze week verwijderde Japan Zuid-Korea van zijn witte lijst van handelspartners en legde het vorige maand handelsbeperkingen op aan sleutelmateriaal dat bij de productie van halfgeleiders wordt gebruikt.

Ondanks SK Hynix in Korea heeft het leiderschap bedrijven opgedragen noodplannen te ontwikkelen. Maar Samsung lijkt niet zo van streek te zijn, maar besloot in de tweede helft van dit jaar te blijven investeren in productie.

Ten slotte wordt, gezien de sterke daling van de winst en de vraag in de geheugenbranche, verwacht dat het bedrijfsresultaat over het tweede kwartaal met de helft zal worden verlaagd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.